10 sigurnih znakova da je vaše dete samovoljno, i zašto je to dobro

Ako ste sebe u više navrata uhvatili u razmišljanju „pa zašto samo ne uradi kako mu kažem?“ velike su šanse da je vaše dete samovoljno ili, drugim rečima, uporno i svojeglavo sa jakim karakterom.

Foto: Pixabay

Dete nije uvek briga šta vi mislite.

Mislite da vaše dete treba da obuče baš to što ste spremili ili da ide na isti sport kao najbolja drugarica? Lepo od vas, ali neće biti tako.

Svojevoljna deca sa jakim karakterom rade no što ona žele (bez obzira na vaše mišljenje) i treba to da im dopustite. Ovakva deca će teže pasti pod uticaj vršnjaka jer rade samo ono u šta veruju!

Dete ima jak osećaj šta je dobro a šta loše.

Ovakva deca žele samo da rade stvari sa kojima se potpuno slažu i zato se ne plaše da uđu u diskusiju i bore se za ono u šta veruju. Ništa se ne postiže bez hrabrosti i upravo to je ubeđenje koje ovakva deca nose u sebi i zato odrastaju u uspešne ljude.

Dete voli da testira granice.

Ne, vaše dete ne pokušava samo da vas izludi i ne, ne pričate japanski. To što vaše dete ima jak karakter i svojeglavo je, ne znači da je neposlušno. Ovakva deca žude za avanturom i vole da istražuju nove stvari a ne samo da pasivno sede i gledaju kako svet prolazi pred njihovim očima.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA