Najnovija pitanja

Provera parametara KKS

Pozdrav,

S obzirom da ste naveli da je u pitanju verovatno blaga virusna infekcija, da li je to moguce s obzirom da decak nije imao temperaturu niti bilo koji drugi simptom!
Hvala unapred

mali logo moj pedijatar ODGOVOR NA PITANJE >>

Povracanje

Postovani, moja beba ima 10 meseci i davala sam mu pre dva meseca kiselu pavlaku posto joj uvodim novu hranu i povracao je, naprvaila sam pauzu dva meseca i dala mu veceras kiselo mleko sa prosom i blitvom i krompirom(sve mu spremam, kupovne nikad nije probao) i nakon 15 minuta se naravno ispovracao, sve je ispovracao u mlazu nekoliko puta. Na kontrolu idemo uskoro i svakako cemo napomenuti pedijatru. Zanima me sta mislite da je u pitanju i da li ce imati problem zbog hrane npr. gde su sastojci mlecni proizvodi!
Dojim ga od rodjenja i lepo rucka ostalu hranu

mali logo moj pedijatar ODGOVOR NA PITANJE >>

Krvna slika

Postovani, u prilogu se nalazi krvna slika deteta starosti 2 meseca i 10 dana, zanima me koliko su zabrinjavajuca navedena odstupanja i da li treba da se javimo pedijatru pre narednog redovnog pregleda koji je zakazan za 7 dana(28. februara)!
Imajuci u vidu da je u pitanju dete od 2 meseca ne znam da li su iste ref. vrednosti kao za odrasle.

Napomena: Uzorwk krvi je uzet iz prsta.

Hvala na odgovoru!

mali logo moj pedijatar ODGOVOR NA PITANJE >>

Ciscenje nosa

Postovani,
Beba od 2meseca samo tokom noći ima neki providan sekret koji se cuje u dubini nosa i to joj smeta i budi. Kako je pravilno usnim aspiratorom cistiti nosic! Da li prstom pritisnuti jednu nozdrvicu da je zatvorimo a u drugu staviti aspirator i tako cistiti, sta je ispravno a sta ne! . Kada se ne zatvori jedna nozdrva nakon sto se stavi sinomarin sprej nista se ne moze izvuci. . da li dve sekunde moze bar biti zatvorena blago prstom druga nozdrva toliko vremena koliko traje jedan cug odnosno udah i tad se beba koprca ali bar nesto izvuce se ! Hvala.

mali logo moj pedijatar ODGOVOR NA PITANJE >>

Oporavak nakon prevlacenja kozice

Decaku 4. godine je prevucena kozica ambulantno 16. 02. 2024. i prema uputstvu lekara mazemo gentamicin ujutru i uvece 7 dana. Decak se i posle cetiri dana zali da ga pecka i boli kad piski, ne znamo da li je uplasen ili ga stvarno toliko boli, pa me interesuje:
1. Da li su ocekivani bolovi opravdani!
2. Kada je optimalno vreme da crvenilo oko glansa nestane!
3. Da li je potrebna pojacana higijena!
Unaored zahvalni roditelji

mali logo moj pedijatar ODGOVOR NA PITANJE >>

Vesti

Instagram