Otmite svojoj deci smartove

Moram da imam beskonačan besplatan internet jer pokušavam da napravim „Android“ aplikaciju „Spermatozoid and Jajna“. Pomoću nje dvoje će moći da stupe u odnos bez fizičkog kontakta i to preko dva smart uređaja. Ako uspem, spasiću svet.

Foto: Canva

Posmatram buduće majke i očeve… Gde god se okrenem, neko prstima pipa staklo ne bi li otkrio gde mu je duša.

Sede tri devojke s pametnim telefonima i sve komuniciraju preko „Tvitera“, „Četa“ i „Fejsa“. Negde na drugom kraju grada neka tri momka s „Fejsa“, „Tvitera“ i „Vajbera“ pokušavaju da atakuju na njih. Međutim, gle tuge. Devojka 2 i Momak 3 ne mogu da se povežu jer smart kršina Devojke 2 ne može da uhvati aj-pi adresu!
Šta je? Ne znate o čemu pričam? Ne znam, dragi moji, ni ja!

Ovo je strašno! Kada je nas učiteljica kaznila što smo u četvrtom razredu drugarice hvatali u trku za „pozadinu“, mene kod kuće umalo nisu poslali kod psihologa. Sada, verovatno, dečaci lajkuju slike pozadine, a inspektori za sajber kriminal pozivaju roditelje na „Tviter“ da izraze svoje stavove, a na „Fejs“ strani škole direktor pokušava da zaustavi šerovanje ovog skandala! Šta je ovoooooooooooooooooo?!

Ako se ovako nastavi, neće imati ko da oplodi jajnu ćeliju, a i ona će biti s posebnom aj-pi adresom! Zato ja pokušavam da smislim kako da pomognem budućim generacijama da makar dođu do aplikacija kojim mogu da naprave novu aplikaciju svog deteta, pa da ga instaliraju na svakom uređaju.

Tako ne moraš da vodiš dete u vrtić, nego ga pošalješ mejlom ili ga daš babi da ga narezanog na DVD pošalje po komšiji, koji ionako na USB-u nosi pola komšiluka u školu!
Blizance držiš na dve particije na hard disku (disk podeljen na dva dela), a kada je jedan bolestan, njemu instaliraš antivirus, a drugog držiš na eksternom hardu i brišeš medicinskim benzinom ili ga držiš u futroli. Ako ti plače dete, ti ga odmah majci uvališ „Blututom“!

Da ne davim! Ljudi, uozbiljite se. Otmite svojoj deci smartove i ostale gluposti da ne stvaramo nezadovoljne žene i isfrustrirane muškarce.

Deca se ne prave preko „Skajpa“, a dodir preko stakla je isto kao onaj u „Zabeli“ u Posebnom odeljenju. Izbavite svoju decu iz emocionalnog zatvora i zaboravite na sledeću rečenicu: „Pa, šta ću, tako svi njegovi vršnjaci!“. Budite pošteni i recite sebi: „Idem linijom manjeg otpora i utrpavam deci tehniku da ih drži mirnima dok se oslobađam svojih frustracija uz serije ili gledanje u jednu tačku!“.

Napisao: Milan Popović, reditelj

Blic Žena

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA