NURDOR tim osvojio 9 medalja na sedmim Svetskim dečjim pobedničkim igrama u Moskvi

Od 29. juna do 3. jula 2016. godine u Moskvi su se održale sedme po redu Svetske dečje pobedničke igre – sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, koje okuplja decu lečenu od raka iz cele Evrope.

nurdor

Desetočlani tim Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR branio je, po peti put, boje Srbije.

Osmoro mladih iz svih krajeva Srbije, u pratnji dva iskusna volotera NURDORa, takmičilo se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu i vratilo kući sa, čak, 9 medalja: 4 zlatne, 3 srebrne i 2 bronzane!

„Svetske dečje pobedničke igre, u organizaciji ruskog neprofitnog udruženja „Dar života“ („Подари жизнь“), predstavljaju više od običnog sportskog takmičenja  jer slave život, optimizam, solidarnost i zdravlje. Naši mladi su uživali ne samo u brojnim sportskim pobedama već i u fantastičnom druženju sa vršnjacima koji su prošli isto teško iskustvo lečenja i borbe za izlečenje, u novim prijateljstvima, u upoznavanju divne Moskve, ruskih običaja…. Bili smo jedan tim, jedno srce, divno se proveli i stekli divna poznanstva i poneli  predivne uspomene“ – kaže Đorđe Korora, roditelj i član NURDOR-a.

Tim NURDOR Srbija učestvao je ove godine na Igrama zahvaljujući Međunarodnom fondu jedinstva pravoslavnih naroda i portalu www.senica.ru  koji su obezbedili avio karte i Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd koji je donirao putno osiguranje za sve učesnike.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA