Prolećni šareniš u vašem tanjiru+recepti

U proleće se najviše konzumiraju blitva, spanać, kelj, tikvice… Neka ovo povrće predstavlja osnov vaše ishrane u tom periodu, a vi uživajte u neodoljivoj vitalnosti zeleniša tokom svakog obroka.

Preliv za salatu od krastavca i mirođije

Potrebno je:

– šolja pavlake

– trećina šolje sveže mirođije, seckane

– krastavac

– 2 čena belog luka

– četvrtina kašičice belog bibera

– malo bibera

Priprema:

Pomešati sastojke i izblendirati. Ovim može da se preliva i zelena salata ili spanać.

Prolećna pasta sa piletinom

Potrebno je:

– 2 šolje svežeg povrća (brokoli, tikvice, paprika, šargarepa)

– 2 kašike maslinovog ulja

– pakovanje makarona, kuvanih i oceđenih

– 250 g kuvanog belog pilećeg mesa

– trećina šolje parmezana

Priprema:

Izdinstati povrće dok ne omekša. Dodati pileće meso i makarone, prodinstati još dva minuta, mešajući. Posuti parmezanom.

Jednostavno prolećno povrće

Potrebno je:

– 4 kašičice butera

– 3 mlada crna luka, sitno isečena

– 2 šolje isečenog mladog kupusa

– 2 šolje mladog graška

– 2 šargarepe isečene na tanke kolutove

– malo soli i bibera

– šolja mladog krompira isečenog na kocke

Priprema:

Zagrejati buter, staviti povrće. Poklopiti i dinstati na tihoj vatri, povremeno mešajući. Kad šargarepa omekša, jelo je gotovo.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA

5 × 3 =