10 saveta za bezbedni početak uvođenja nemlečne ishrane

Beba lepo raste i napreduje, vreme je za uvođenje nemlečne hrane. Brojne su dileme i pitanja, a evo deset saveta za uspešan početak.

1. Majčino mleko je najbolja hrana za bebu

Tu nema dileme!

Ništa bolje ne postoji za bebu od maminog mleka i zaista je nemoguće napraviti istinsku zamenu! Odavno je jasno da je za “neposredno” zdravlje bebe mamino najbolje, ali se sve više saznaje da majčino mleko ima i udaljene povoljne efektne na zdralje budućeg starijeg deteta i odraslog čoveka. Na primer, dojene bebe ređe oboljevaju infekcija disajnih organa, a u kasnijem dobu ređe dobijaju dijabetes (šećernu bolesti).

Pin It


Komentari

 1. Poštovani,

  Beba ima 9m, 8.1kg i 71cm. Odlično napreduje i do sada je jela sve namirnice shodno uzrastu i preporuci pedijatra.
  Pitanje za Vas je, koliko ad mleka treba u ovom uzrastu piti dnevno mimo kasica, s obzirom na to da joj je doručak Humana mlečna kasica, a vecera Milupa nemlecna ?
  Hvala

  Odgovori na komentar
 2. Postovani/postovana, mozete li mi dati primer jelovnika sa kojim bih mogla da pocnem prelazak na cvrstu hranu? Beba ima skoro 6 meseci. U koje doba dana bi trebalo da jede zitarice a u koje povrce i voce? Hvala Vam.

  Odgovori na komentar
  • Žitarice idu za doručak i večeru, meso i povrće za ručak, a uzine su voćne. To je princip kome treba težiti. Samo polako i strpljivo, poštujući osnovne principe uvođenja nemlečne ishrane.

   Odgovori na komentar
Strana 6 od 6<<<23456

Komentarišite ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.