5 lekcija o novcu koje deca mogu da nauče na letovanju

Kada razmišljate o letovanju verovatno je prva stvar koja vam padne na pamet prilika da deci pokažete neko novo mesto, običaje, istoriju i slično. Ono što će vam malo verovatno pasti na pamet je prilika da decu naučite par stvari o novcu. Ali, od biranja destinacije, preko bukiranja hotela i planiranja samog puta, jedno tipično porodično letovanje ima puno prilika za korisne životne lekcije o novcu. Evo pet takvih lekcija koje smo izdvojili za vas:

Lekcija broj 2: Budžetiranje za aktivnosti na moru

Određivanje budžeta i teranje dece da odaberu određene aktivnosti koje će se uklopiti u taj budžet pomaže deci da razumeju odnos vrednosti između stvari i koliko šta košta.

Kako da naučite dete:

Dajte vašem detetu budžet (ovo je najbolje za decu od prvog razreda pa naviše) i mogućnost da isplaniraju šta žele da rade na letovanju. Pokažite im koliko obično odvajate za ono što oni hoće i onda odaberite aktivnosti koje se uklapaju. Zajednički planirajte sve, od zabave na plaži i u mestu gde idete do troška u restoranu. Ovako će biti verovatnije da će odlučiti da ne pojedu sladoled da bi mogli u zabavni park i slično.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA