5 lekcija o novcu koje deca mogu da nauče na letovanju

Kada razmišljate o letovanju verovatno je prva stvar koja vam padne na pamet prilika da deci pokažete neko novo mesto, običaje, istoriju i slično. Ono što će vam malo verovatno pasti na pamet je prilika da decu naučite par stvari o novcu. Ali, od biranja destinacije, preko bukiranja hotela i planiranja samog puta, jedno tipično porodično letovanje ima puno prilika za korisne životne lekcije o novcu. Evo pet takvih lekcija koje smo izdvojili za vas:

Lekcija broj 5: Pametno koristite platne kartice

Deci kartice izgledaju kao neiscrpan izvor novca, naročito kada ste na odmoru. Kao roditelj, znate da su potrošačke navike naročito važne kada ste negde na putu jer je toliko izazovno i lako potrošiti novac. Zato su letovanja odlična prilika da pokažete deci šta znači odgovorna upotreba kartica.

Kako da naučite dete: 

Odvojite jednu karticu sa određenom količinom novca koju mogu da koriste samo deca. Recite im čime raspolažu i zadajte zadatak da moraju da vode računa o tome. Kada sve potroše, kartica neće biti napunjena ponovo već to znači da nema više novca. Videćete kako će brzo naučiti da kartica ne znači hrpu novca i počeće da vode računa.

Izvor: Najboljamamanasvetu.com

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA