Montesori: Igračke koje podstiču nezavisnost kod dece

Deca se razlikuju, tako su neka više voljna da se igraju samostalno, dok druga traže društvo. Na stranu sa temperamentom i senzibilitetom deteta, ipak postoje trikovi koji će uspešno pomoći da se razvije nezavisnost kod dece.

Setovi za maštanje

Deci, zapravo, ne treba ništa drugo do slobodnog vremena kako bi upotrebili maštu. Kostimi su sjajni, jer im daju priliku da se pretvaraju da su neko drugi, te tako kreiraju novi svet za sebe.

Malene model igračke, kao što su životinje, figurine, takođe, pozivaju decu da upotrebe maštu za igranje prema tipu igračke koju odaberu.

Kupite:

  • Figurine
  • Vozić
  • Štalu sa životinjama set

Logičke igrice

Slagalice su najbolje igračke koje uključuju zabavu i logiku u isto vreme. One su pravi izazov za svako dete. Kada uspešno završe slagalicu dobiju osećaj ostvarenosti, uspeha i postignuća.

Kupite:

  • Slagalice
  • Setove sa uklapanjem oblika

Naravno, svako dete je priča za sebe. Posmatrajte svoje dete, vidite šta mu prija i koje su to igre koje kod njega bude veće interesovanje.  Podstičite te momente kada se dete potpuno izgubi u igri, i imajte to na umu kada kupujete igračke u budućnosti. Neka igračke budu pokretač prirodnog maštarala koje svako dete čuva u sebi

NajboljaMamaNaSvetu

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA