Montesori: Igračke koje podstiču nezavisnost kod dece

Deca se razlikuju, tako su neka više voljna da se igraju samostalno, dok druga traže društvo. Na stranu sa temperamentom i senzibilitetom deteta, ipak postoje trikovi koji će uspešno pomoći da se razvije nezavisnost kod dece.

Umetnost za decu

Setovi sa raznim bojicama, vodenim ili običnim, dekorativnim elementima i kolaž papirima su sjajni za kreativno izražavanje deteta. Videće kako različite bojice funkcionišu, kako izgleda kada se lepi papir i seče. Crtanjem i bojenjem se poboljšavaju motoričke sposobnosti, dete vežba položaj ruke i postaje marljivije.

Potrudite se da posmatrate šta dete radi i da ga pustite da se samo izražava. Možete mu tu i tamo sugerisati kako da nacrta nešto sa čim se muči, ali nemojte da preuzimate ulogu vođe. Takođe mu pokažite razne vrste umetnosti, povedite dete u obilazak muzeja.

Kupite:

  • Vodene bojice
  • Tempere
  • Glinu

Igračke koje navode na istraživanje

Igračke koje pomažu detetu da istražuje svet oko sebe navode ih na zaključak da im često ne treba niko drugi da bi nešto naučili. Takve igračke ih čine istraživačima i oni sami postaju svoji učitelji.

Bilo da istražuju gravitaciju, magnetno polje, detalje na krilima leptima, mnoge istraživačke igračke ih ohrabruju na nezavisnu igru.

Kupite:

  • Set magneta
  • Lupu
  • Elektro tablu

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA