Montesori: Igračke koje podstiču nezavisnost kod dece

Deca se razlikuju, tako su neka više voljna da se igraju samostalno, dok druga traže društvo. Na stranu sa temperamentom i senzibilitetom deteta, ipak postoje trikovi koji će uspešno pomoći da se razvije nezavisnost kod dece.

Kako deca sve uče kroz igru, čak i ova bitna životna veština zvana “samostalnost” svoje začetke ima u igri. Zato je bitno izabrati igračke koje će to pokrenuti.

Montesori učenje je poznato po tome da stimuliše nezavisnost kod dece i daje nam odlične primere za to kakve igračke kupovati. Postoje igračke koje bude maštu kod dece. Kada se igraju njima ona prosto zaborave na vreme i prostor. Ovakve igračke imaju velike prednosti i donose mnoge benefite detetu.

Kada se deca unesu u igru, njihova kreativnost dolazi do izražaja, povećava im se fokus, pa samim tim i koncentracija, uče se strpljenju. To su veštine koje će im značiti za ceo život i akademsku budućnost. Zato, kupujte igračke sledećeg tipa:

Igračke bez kraja igre

Igračke kao što su kocke za slaganje nude beskrajno mogućnosti za igru, jer daju pregršt opcija. Deca mogu da grade kule, tunele, razne oblike, da grade mostove. Ne postoji pogrešan niti pravi način za igranje sa kockama, one pozivaju decu da upotrebe maštu i da ih koriste kako žele.

Kupite:

    • Drvene kocke
    • Drvene oblike
    • Lego set

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA