Mojoj deci: 11 vrednih lekcija koje će vam promeniti život

Piše Kolin Templ (Colleen Temple), za portal Motherly, a potpisuje (gotovo) svaka majka. Prenosimo vam njeno iskreno pismo, u celosti.

Foto: Pixabay

DRAGA DECO,

Nedavni odlazak divne 27-ogodišnje žene Holi Bučer (Holly Butcher), čija je Facebook poruka bila prepuna saveta, životnih lekcija i ličnih razmišljanja, koje je ostavila porodici i prijateljima, i koje je podeljena više od 150.000 puta, me je inspirisalo da sednem i napišem vam nešto.

Jer, postoje stvari koje trebate znati. O životu, ljubavi i tome kako stvari funkcionišu. I želim da ja budem ta koja će vam to reći.

A život je prekratak i nikada ne znamo šta nosi dan, a šta noć, i zato moram ovo prebaciti na papir (dobro, tačnije, na internet) i to odmah.

1. ŽIVOT ĆE BITI LUDNICA

I ponekad ćete se zbuniti oko smernica koje treba da pratite. Ali svi imamo svoj put – samo treba da verujemo tom procesu i da naporno radimo. Imajte vere i uložite potrebno vreme. Ne bojte se pada. Upravo je tu magija – u padu i ponovnoj izgradnji i inspiraciji, i povratku, gdje ćete biti jači nego ikada. Tako se snovi ostvaruju, a ciljevi ispunjavaju.

2. PORODICA VAM JE PODRŠKA

Ništa nije bitnije od porodice. Mene i vašeg oca, i vas. Vaših rođaka, tetki, ujni, stričeva, baka i deka… Bićemo tu jedni za druge BEZ OBZIRA NA SVE. Volećemo se čak i kada budemo ljuti jedni na druge. Navijaćemo jedni za druge i tokom najmanjih izazova. Uradićemo jedni za druge šta god treba.

Budite verni jedni drugima. Branite jedno drugo. Vežbajte oprost. Čuvajte jedni druge i ne dozvolite da išta stane između vas.

3. PRIJATELJI ĆE VAM BITI SRODNE DUŠE, VAŠI ANĐELI

Biće tu za vas tokom raskida, simpatisanja i kada vam se srce slomi. Tu su da vas zasmeju kada vam je to najpotrebnije i da plešu s vama do dugo u noć. Postaće deo vas, poput porodice će vam biti.

Neki će biti uz vas do kraja života, a ostale koje pokupite tokom vaših putešestvija – oni će biti simbolične i različite faze vaših života. Pojaviće se u vašem životu s razlogom. Budite dobri prijatelji. Izdvojite vremena za njih. Trebaćete jedni druge.

4. RAD JE ITEKAKO POTREBAN I INSPIRATIVAN

Verovatno ćete imati nekoliko različitih poslova u životu. Ponekad će vaši profesionalni putevi izgledati kao da idu cik-cak, umesto cakum-pakum. Kao da ne znate koji je vaš iskonski poziv. Zato, nemojte da se bojite da oprobate različite strasti u vašem životu i vidite kuda će vas odvesti.

Želim vam da pronađete karijeru koja vas ispunjava, koja vas tera da rastete i da se razvijate, i da maskimalno iskoristite svoj potencijal. Nadam se da ćemo vaš otac i ja “nanjušiti” vaše sklonosti još u ranom detinjstvu. Da ćemo vam pomoći da izgradite vaše talente, i da ćemo vam biti vodiči u potrazi za vašim putem.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA