Deca u školu donose roditelje i mini izdanju, i dobro i loše izdanje

Roditelji uglavnom misle da znaju šta se dešava s njihovim detetom u školi, počevši od momenta kada dete uđe u školu, do momenta kada stigne kući.

6. Neka deca prosto procvetaju kada ih roditelji ostave u školi.

To što je vaše dete stidljivo i povučeno u kući, uopšte ne mora da znači da se tako ponaša i u školi. Pojedina deca se bukvalno transformišu u potpuno drugu decu kada roditelji nisu u blizini. Uglavnom se to dešava sa decom koja su veoma tiha kod kuće, dok ih u školi njihovi roditelji ne bi prepoznali.

7. U školi ima mnogo više sreće nego što pretpostavljate.

I pored silnog učenja, agonije zbog testova i odgovaranja, škola je za mnogu decu divno mesto za boravak. I pored svih nastavnih obaveza, deca se mnogo smeju i igraju u školi, uče da budu dobri drugari i da sarađuju. Oni mogu doći kući nervozni zbog domaćeg ili nekog lošeg deteta, ali to ne znači da se nisu mnogo smejala tokom dana u školi.

8. Vi verovatno mislite na njih mnogo više nego oni na vas.

Odvajanje od roditelja za neku decu (pa i roditelje) može izazvati pokoju suzu, ali deca u školi zaborave na tugu, bukvalno dok im se suze ne osuše na obrazima. I dok roditelji celo jutro razmišljaju: šta je, kako je, hoće li moći, hoće li znati… dete na roditelja pomisli tek kada on dođe po njih u školu. Tako da, ako vaše dete ozbiljno histeriše pri samom odlasku u školu, šanse da će se tako ponašati i u toku časova su – minimalne.

9. Nastavnik ima najbolje namere u srcu – bez obzira šta ih učio.

Većina nastavnika koja uči vaše dete je predana detetu isto kao i vi. Iako se ponekad čini da je boravak deteta u školi gubljenje vremena, treba da verujete nastavniku da će vaše dete ipak iz škole izneti nešto dobro, usađeno u njegovo znanje, bez obzira što to nije isto kao kada ste vi išli u školu. Ako vam se nekada učini da je dete iz škole donelo smešno lak zadatak, verujte da je to zato što se nastavnik trudi da na bilo koji način da šansu vašem detetu da nešto nauči.

Aleksandra Milić

Izvor: popsugar.com / roditeljportal.com

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA