10 sigurnih znakova da je vaše dete samovoljno i zašto je to dobro

Ako ste sebe u više navrata uhvatili u razmišljanju „pa zašto samo ne uradi kako mu kažem?“ velike su šanse da je vaše dete samovoljno ili, drugim rečima, uporno i svojeglavo sa jakim karakterom.

Dete voli da testira granice.

Ne, vaše dete ne pokušava samo da vas izludi i ne, ne pričate japanski. To što vaše dete ima jak karakter i svojeglavo je, ne znači da je neposlušno. Ovakva deca žude za avanturom i vole da istražuju nove stvari a ne samo da pasivno sede i gledaju kako svet prolazi pred njihovim očima.

Dete je tvrdoglavo.

Hoće da nosi samo haljine (koje se dovoljno vrte) baš svaki dan?

Ovakva strast i briga o najsitnijim detaljima je svojstvena ovakvoj deci zbog visokih standarda koje imaju. Iako njihovi izbori neće biti uvek praktični, ne bi trebalo da ih terate da uvek popuštaju ili prihvataju i manje nego što očekuju od drugih.

Dete hoće da ono ima glavnu reč.

Prepustite odluke detetu! Jaka, samouverena i avanturistički nastrojena deca imaju potencijal da postanu jaki lideri. A sa tim dolazi i sposobnost da vode i uče druge. To je ok i dok su deca, sve dok vi malo nadgledate t njihovu želju da budu potpuno slobodna i izdvoje se iz društva.

Da li vaše dete ima jak karakter i kako vi gledate na to?

NajboljaMamaNaSvetu

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA