Raspust: Ponavljanje gradiva, da ili ne?

Ne terajte decu da uče lekcije unapred ili da sve vreme ponavljaju već naučene. Odlazak na privatne časove još je pogrešniji metod, jer tako đaci nemaju osećaj da su na raspustu, pa u novu godinu mogu da uđu sa mentalnim zamorom

Letnji raspust je na izmaku, a sa njim i strpljenje onih roditelja koji smatraju da bi njihova deca trebalo da uče i tokom odmora, kako ne bi zaboravila gradivo. Da li su u pravu?

I da i ne – poručuju stručnjaci. Većina njih brani teoriju da je zapravo lekovito pomalo zaboraviti školu i gradivo. Leto služi da se učenici odmore, kako bi u novu školsku godinu zakoračili sveži. A, igra je pravi izbor za umnu relaksaciju.

Ne terajte ih da uče lekcije unapred ili da sve vreme ponavljaju već naučene. Odlazak na privatne časove još je pogrešniji metod, jer tako đaci nemaju osećaj da su na raspustu, mozak im se i tokom leta napreže, pa u novu godinu mogu da uđu sa mentalnim zamorom.

Ali, stav stručnjaka je da je dobro da se deca pred sam kraj raspusta podsete na školu.

Obnavljanje osnovnih veština i znanja – čitanja, tablice množenja, padeža i nekih drugih važnih “poglavlja”, ali kroz igru i spontano ponavljanje, mudar je način da se đaci vrate školi.

Novosti

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA