Najbolji poklon za roditelje nove bebe

Kad neko naš dobije bebu uvek želimo da im damo najlepši mogući poklon. Svima nam je poznato da je većini novih roditelja najčešće najkorisniji novac, ali kako je u današnje vreme teško odvojiti čak i za neko lepo odelce (koje je po pravilu preskupo), kako onda podariti dragim novopečenim roditeljima stvarno nešto lepo i korisno?

Autor:  Blaga Lazić

Pitala sam svoje drugarice i rođake mame šta im je najviše trebalo u prvih mesec-dva sa novom bebom i one su mi potvrdile ono što sam i sama osećala: jedan od najlepših poklona koji im možete dati jeste pomoć. Poklonite im svoje vreme i trud, ili podršku stručne osobe.

Evo nekoliko predloga:

čuvanje bebe

1. Pričuvajte bebu

Omogućite mami da se malo opusti i odmori, a i tati da odahne, bilo da je kod kuće i pomaže ili na poslu i brine. Ako je izvodljivo odvedite mališu u šetnju. Ako nije, pripazite ga ili pronosajte u kući. Ispočetka mamama najviše nedostaje sna, a i kad bi mogle da spavaju jer je beba zaspala, neretko im je teško da se opuste od strepnje da će se malo zlato svakog časa probuditi. Ako zna da je neko tu da ‘uskoči’, mami je neuporedivo lakše da se zaista odmori.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA