Mala matura će se snimati, a uniforme obavezne!

Nova školska godina i izmene zakona o obrazovanju unose niz novine u škole. Između ostalog i rigorozna kontrola polaganja male mature. Ministar kaže – uniforme u sve škole obavezno. “Prvu narednu malu maturu rigorozno čemo kontrolisati i snimati kamerama koje će biti postavljene u svim školama” , najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Niko te…

Nova školska godina i izmene zakona o obrazovanju unose niz novine u škole. Između ostalog i rigorozna kontrola polaganja male mature. Ministar kaže – uniforme u sve škole obavezno.

“Prvu narednu malu maturu rigorozno čemo kontrolisati i snimati kamerama koje će biti postavljene u svim školama” , najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Niko te snimke neće zloupotrebiti, pošto nam je krajnja namera dobra, da deca nauče da se na ispitima prolazi sa
znanjem, a ne prepisivanjem, rekao je Šarčević.

Ove godine velika prašina se digla zbog prijave o neregularnosti na ispitima.

U pojedinim školama na ovogodišnjim testovima iz srpskog jezika, matematike i na kombinovanom testu učenici su imali začuđujuće slične odgovore koji su doneli bolje rezultate.

Ministar prosvete najavio je smenu rukovodilaca školskih uprava i utvrđivanje odgovornost direktora škola i inspektora na lokalu, gde se potvrde sumnje u zloupotrebe.

Šarčević je najavio i da će uniforme biti obavezne za sve osnovne škole u Srbiji, napominjući da je za sada 50 odsto škola pristalo na tu preporuku ministarstva, a da će ostale morati da se priklone toj ideji.

Ovde nije pitanje uniformi, već ukidanja socijalnih razlika među učenicima. Uniforme će šiti sve tekstilne škole u Srbiji i to za džabe, a škole će same kreirati svoj logo, objasnio je on.

Mondo

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA