Kako da organizujete savršenu proslavu punoletstva za svoje dete

Verovatno vam se čini da ste svoje dete do pre par dana učili da hoda, šetali parkom ili upisali u školu, a zapravo vas meseci ili dani dele od njegovog ili njenog osamnaestog rođendana.

Proslava punoletstva je veoma važan događaj u životu svakog deteta – ovde smo vam spremili nekoliko ideja za to posebno slavlje, kako biste sa detetom odabrali onu pravu.

Ne mora svaka proslava 18 rođendana da izgleda identično – ovo veliko slavlje je prilika da organizujete nesvakidašnji provod za svoje dete. Predložite mu neku od ovih ideja za slavlje i provedite taj dan savršeno.

Rođendanski maskenbal

Neka proslava tog dana izgleda kao da se vaše dete preselilo na set neke serije, fantastičnog filma ili istorijske epohe. Organizujte rođendanski maskenbal za svoje dete, samo ovaj vid proslave podignite na viši nivo, s obzirom na to da je reč o punoletstvu.

Životinje, mitska bića, slavne ličnosti, plemići, ili jedinstvena stilska rešenja koja se ne mogu nositi svakog dana – ništa nije isključeno. Tema može biti slobodna, ili unapred određena. Ostatak rođendana prema tome može, ali i ne mora da prati temu: zakupite mali klub i naručite klasičan ketering, i pustite ih da se zabavljaju kao da su u nekom od klubova.

Važno: ako nameravate da organizujete ovakav rođendan, najavite ga barem mesec dana ranije, da bi gosti imali vremena da naprave i osmisle maske i kostime.

Veliki izlet u prirodu

Ko kaže da je zabava rezervisana za veče? Odlična ideja je i da organizujete ceo “rođendanski dan” za svoje dete, koji će ono provesti uz najbližu rodbinu i prijatelje, a naravno i uz klopu i piće.

Ako će na dan rođendana biti lepo vreme, možete ga iskoristiti za piknik ili roštiljanje u prirodi. Iznajmite kombi i povezite decu sa prijateljima do neke oaze prirode nadomak grada: planina, šuma, livada ili veliki park kraj reke ili jezera.

U frižider – torbe možete smestiti gomilu sendviča i drugog posluženja: birajte hranu koju nije komplikovano servirati i koja se može jesti s nogu, poput koktel peciva i pice, a u sanduke stavite puno leda i flaše s pićem.

Mogućnosti za zabavu su brojne: mogu raspaliti roštilj, kupati se ako su kraj neke vode, poneti lopte, gitare, zvučnike… Kako je teško nositi tortu u ovakvim uslovima, umesite puno ukusnih mafina ili kapkejkova sa voćem i čokoladom.

Dan za igre i ekstremne sportove

Neka proslava punoletstva vašeg deteta bude dan kada se deca neće opterećivati novom i svečanom odećom, skupim cipelama i šminkom. Umesto toga, neka se obuku sportski i udobno, jer će dan biti aktivan!

Organizujte veče društvenih igara ili kvizova u obližnjem kafiću, i neka vaše dete pozove svoje dobre prijatelje da rođendan proslave nepretenciozno, opušteno i bez ikakvih pritisaka. Sa ekipom iz kafića lako ćete se dogovoriti oko služenja torte i hrane, ali ćete je verovatno obezbediti sami.

Ako ovo ne zvuči dovoljno zabavno, idite korak dalje i predložite im pravi udar adrenalina! Za bavljenje ovim sportovima lopta neće biti potrebna, a najčešće neće zavisiti ni od lepog vremena: organizuju se na zatvorenom, u posebno opremljenim mestima gde se već nalazi sve što im je potrebno.

Ovo su samo neke od ideja za igre i ekstremne sportove koji su prilično bezbedni, i mogu se dopasti slavljenicima:

     Paintball;

     Escape Room;

     Kuglanje;

     Karting;

     Free climbing.

U zavisnosti od toga koliko je ekipa avanturistički nastrojena, možete odabrati uzbudljivu avanturu u prirodi ili opuštene aktivnosti na zatvorenom. Postarajte se da decu nadzire i usmerava neko stručan i iskusan kako se ne bi povredili!

Zabava za porodicu i prijatelje

Klasična varijanta nikada nije loš izbor – nekoj od ovih zabava možete pridružiti i svečanu večeru ili žurku, za krug porodice i bliskih prijatelja.

Velike proslave u svečanim salama sve su češće, i shodno tome povećao se i izbor mesta gde možete napraviti proslavu punoletstva: na splavu s prelepim pogledom na reku, u restoranima skrivenim u šumskim krošnjama…

Proslavu za nešto uži krug ljudi možete organizovati i kod kuće, mada smo sigurni da će slavljenik želeti da napravi i žurku za svoje društvo. Tada treba odabrati dobar klub i rezervisati mesta (ili ceo prostor) unapred – a verovatno će što se tiče muzike znati da se snađu i sami.

Za ovaj dan najvažnije je da se vaše dete lepo provede – i zato zajedno odaberite nešto što će ga usrećiti i učinite da se rado seća svog punoletstva.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA