Kad se raspust bliži kraju

Raspust lagano “teče”, a većina klinaca ne želi da odbrojava dane do početka školske godine. Ne dozvolite deci da im slobodni dani prolete ili postanu dosadni, već im pomozite da organizuju što više aktivnosti.

Foto: flickr

Tokom letnjih meseci idealno je provoditi vreme na otvorenom. Ako niste u mogućnosti da otputujete na more, planinu ili u banju, potrudite se da vaši klinci provedu dovoljno vremena igrajući se na obližnjem bazenu, jezeru, u parku.

Uputite se sa decom na celodnevni izlet na koji ćete poneti sve moguće rekvizite za igru – lopte, lastiš, rekete za badminton, vijače… Naravno, pripremite dovoljno hrane, osvežavajućih napitaka i garderobu prilagođenu boravku u prirodi.

Ne dozvolite detetu da tokom raspusta zapusti važne navike, poput čitanja knjiga. Naučite dete da svakodnevno pročita makar nekoliko stranica knjige i to one koju je samo odabralo. Ne terajte dete da čita lektire koje će ga “sačekati” tokom školske godine, već dopustite da samo gradi svoj ukus i bira teme koje ga interesuju.

Tokom slobodnih dana možete češće otići sa detetom u bioskop ili pozorište, a ako “uhvatite” priliku, uputite se na produženi vikend u neko od mesta gde se održavaju popularni letnji festivali, poput pozorišnih, muzičkih i gastronomskih.

Kad sve slobodne aktivnosti postanu dosadne i približi se septembar, pomozite klincima da spreme svoju sobu. Vreme je da preurede svoj prostor, izbace stare školske knjige i pripreme nove, jer nova školska godina, bez obzira na koji način uživaju u raspustu, ipak stiže…

Izvor: Mondo

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA