Fit u trudnoći sa pilatesom

Vežbanje je izuzetno korisno za svaku zdravu trudnicu, a pilates je jedna od najbezbednijih i najdelotvornijih fizičkih aktivnosti za period pre začeća, trudnoću i oporavak nakon porođaja.

Fit u trudnoci s pilatesom - Korice

To je sistem strogo kontrolisanih vežbi kojima se pojačava cirkulacija, smanjuju tegobe nastale hormonskim promenama i rastom stomaka i poboljšava celokupna telesna energija i raspoloženje.

Kao što je svaka osoba individua za sebe, tako nijedna trudnoća nije ista. Cilj vežbanja u trudnoći jeste olakšavanje trudničkih dana i porođaja, a ne način za smanjivanje težine. Vežbe koje su prikazane u ovoj knjizi predstavljaju samo mali deo tehnike pilates, ali mogu biti korisne smernice za vođeno i kontrolisano vežbanje u trudnoći.

Telo ima supermemoriju i pamti sve što se s njim radi. Zato je pilates broj jedan u izboru programa za vežbanje u trudnoći.

 

Najveći broj trudnica prolazi kroz zdravu trudnoću bez ikakvih komplikacija. S druge strane, to stanje prati i čitav niz predrasuda, a okolina često nema razumevanja za aktivnu ženu. Istina je sasvim drugačija – fizička aktivnost, uz pravilnu i balansiranu ishranu, garant je zdravog potomstva. FIT U TRUDNOĆI S PILATESOM jedan je od najlepših primera toga kako se uravnoteženim vežbanjem može brinuti o zdravlju u periodu trudnoće. Buduće mame, pokrenite se i uživajte u vežbanju i trudnoći!

Dr Zoran Maričić, specijalista ginekologije i akušerstva

Isprobala sam sve treninge opisane u ovoj knjizi tako što sam tokom cele trudnoće vežbala pilates s Tamarom Ratković. Osećala sam se odlično! Pilates je postao deo moje svakodnevice i mog načina života.

Ana Karić Ljesar, mama dečaka Bodina

 

Tamara Ratković je diplomirani profesor kineziologije, stručnjak za pokret u sportu, šijacu terapeut i edukator pilatesa i više aerobnih programa.
Vodi aerobik i fitnes klub Star, a u okviru njega i pilates studio namenjen ženama koje uživaju u toj tehnici i koje žele više od samih vežbi – telo što ih služi, pokretno i funkcionalno.
Pilates je njen glavni izbor u programima fizičkih aktivnosti za trudnice. To je harmonična tehnika bezbednog i delotvornog vežbanja, koja povećava elastičnost, ravnotežu, izdržljivost i koncentraciju i time doprinosi spremnosti organizma za period trudnoće i oporavka nakon porođaja.

Tamara Ratković, autorka knjige Fit u trudnoći s pilatesom, potpisivaće svoju knjigu na Glavnom štandu Kreativnog centra:
U sredu, 26. oktobra od 18.30 do 19.30 h
U petak, 28. oktobra od 12 do 13 h

Više od 70 novih knjiga objavljeno je u izdanju Kreativnog centra  između dva sajma. Sva izdanja čitaoci mogu pronaći na tri štanda Kreativnog centra na Sajmu knjiga (Glavni štand u Hali 1, Udžbenički štand u Hali 2 i Štand za velike popuste u Hali 4) koji traje od 23. do 30. oktobra.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA