Dr Nenad Stanković: Uklonite tragove umora sa svog lica

Rađanje deteta je jedinstveno iskustvo u životu svake žene i donosi drugačije raspoređivanje prioriteta, tako da majka često zaboravi na sebe i svoje potrebe.

IMG_5061 (1)

Za razliku od trudnoće kada je mogla da se pohvali besprekornim tenom, nakon porođaja se neretko pojavljuju akne, tamne mrlje i podočnjaci od neispavanosti i umora. U želji da svom detetu uvek bude na raspolaganju, ali sa druge strane strane i nezadovoljna sopstvenim odrazom u ogledalu, majka je razapeta između nove životne uloge koju je dobila sa potomstvom i prvobitne uloge žene koja želi da bude lepa, negovana i srećna. To interesovanje za intenzivnijim negovanjem posebno raste sa završetkom porodiljskog bolovanja i povratkom na posao, tako da je potreba da se žena svojim profesionalnim obavezama vrati u punom sjaju tada najizraženija. Tako se sitne nepravilnosti, posebno u predelu oko očiju gde se umor najčešće uočava, mogu uspešno ukloniti specijalnim mezoterapijskim koktelima koji ispravljaju fine linije i izbeljuju tamne podočnjake.

„Umor, stres, iscrpljenost i nervoza posebno se oslikavaju na licu, naročito u predelu oko očiju. U Estetskom centru „Estera“ primenjujemo  „Antistres tretman “ IMG_5139koji podrazumeva kombinaciju tri različita mezoterapijska koktela specifičnog sastava. Prvi je namenjen gornjoj trećini lica i predstavlja kombinaciju tri biomimetička peptida koji imaju dejstvo poput botoksa, deluju na mišiće, opuštaju ih i smanjuju bore. U srednjoj trećini lica najveći problem predstavlja predeo oko očiju, podočnjaci, kesice i kolutovi… Na ovim mestima je uticaj stresa najvidljiviji, ali i posledice neispavanosti i užurbanog načina života. U toj zoni se koristi poseban koktel koji je namenjen navedenim indikacijama. Na donjoj trećini lica tokom godina koža počinje da se opušta i to je ono što se, osim na vratu, najviše vidi. U toj regiji se primenjuje specijalan mezoterapijski koktel sa hijaluronskom kiselinom koja izuzetno brzo hidrira kožu – ističe dr Nenad Stanković.

Naša koža je strog sudija i pamti nedostatak sna, svaki preskočen obrok, odsustvo fizičke aktivnosti, a sa druge strane , zdrave životne navike nas nagrađuju energijom, negovanom kožom i životom punim zadovoljstva. Roditeljstvo je najdivniji, ali ujedno i najzahtevniji zadatak.Ipak, uz minimalni lični angažman, posvećenost sebi i kratak predah, možemo sačuvati ono što nam je priroda poklonila.

Više informaciju u  Estetskom centru „Estera

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA