Boranija prepuna vitamina

Zbog zavidne količine vitamina A i C boranije je dobra  u ishrani osoba koje pate od ateroskleroze i srčanih bolesti

Ako želite da ojačate imunitet – iskoristite boraniju. Ovo je njeno vreme, pa požurite da napravite neki ukusni specijalitet u kojem će ona da „dominira“. Preporučuje se zbog obilja hranljivih vlakana, kalijuma, folata i gvožđa, magnezijuma, tiamina, bakra, kalcijuma, fosfora, proteina, omega 3 masnih kiselina i niacina.

Zbog zavidne količine vitamina A i C dobra je u ishrani osoba koje pate od ateroskleroze i srčanih bolesti. Samo šolja boranije obezbeđuje 16,6 odsto preporučenih dnevnih doza vitamina A i 20,2 odsto vitamina C, koji su dobri u oslobađanju slobodnih radikala. Osim toga, magnezijum i kalijum koje sadrži snižavaju pritisak.

Boranija se koristi u prevenciji raka debelog creva, zbog vitamina C i beta-karotena. Sadrži vrlo malo kalorija, pa je preporuka i za one koji imaju višak kilograma. Dijetetska vlakna kojima je bogata poboljšavaju varenje, održavaju urednu stolicu i snižavaju holesterol u krvi. Zbog znatnog sadržaja kalijuma, boranija je i odličan diuretik, jer pomaže izlučivanje tečnosti i štetnih materija iz organizma.

Novosti

0
Ostavi komentar

Povezani članci

Vesti

Instagram