Bebin ručak: Domaće kašice od povrća

Kašice od sezonskog povrća, bogate vitaminima, možete veoma lako i brzo da napravite sami. Evo nekoliko predloga…

bebi kasice

Pasirano povrće bez zaprške – pirei
100 ge svežeg, dobro opranog, očišćenog, isečenog  povrća kuva se, pojedinačno ili ako je već uvedeno zajedno, u malo posoljenoj vodi, u zatvorenom sudu.
Pošto se dobro razmekša, iscedi se, propasira (izmiksira) do izgleda pirea, prelije vodom od kuvanja i uz mešanje,  prokuva još par minuta sa vodom u kojoj je kuvano. U toplo se može umešati malo masnoće (1 kk maslinovog ili suncokretovog, hladno ceđenog ulja, pola kašičice maslaca, ali ne gojaznoj deci).

Kelj, karfiol, kupus, keleraba kuvaju se u otvorenom sudu da bi se izbeglo nadimanje i štucanje deteta.

Podeli:

Komentari

Strana 2 od 2<12

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA