Bebin ručak: Domaće kašice od povrća

Kašice od sezonskog povrća, bogate vitaminima, možete veoma lako i brzo da napravite sami. Evo nekoliko predloga…

Foto: Flickr

Pravljenje kašica kod kuće, od domaćih proizvoda, je vrlo jednostavno, a svakako bolje za vašu bebu od kupovine gotovih kašica.  Prednosti domaćih kašica su te što tačno znate šta vaš mališan jede, sami birate namirnice, po mogućnosti proverene, domaće…ako imate uslova još bolje od organskog povrća a i  uštedećete  dosta novca.

www.lanternstudio.com.au

Kašica od krompira

Za pripremu pirea za bebu najbolji je beli krompir jer je mekši i lakše se gnječi. Naravno, kada nastupi sezona mladog povrća, bebi ćete pripremati mladi krompir.

Priprema:

Krompir možete da oljuštite i  isečete na kockice.  Komadiće krompira stavite u šerpicu i nalijte vodom da ogrezne. Kuvajte na laganoj vatri i vodite računa da vam voda ne ispari. Krompir procedite i pasirajte, a za razređivanje ove kašice možete koristiti vodu u kojoj se krompir kuvao, majčino mleko ili adaptirano mleko. Dodajte i parče putera, da pire bude ukusniji.

Podeli:

Komentari

  1. dragana says:

    Dragana.
    postovani ja bih vas zamolila za savet moja beba je todejna sa 4300 g od rodjena mu dajem adaptirano mleko od pre mesec dana beba vise povrati mleko nego sto popije. sta bih trebala da uradim?

  2. vaska says:

    Postovani, beba ima 4 1/2 meseci piceli smo sa dohranom , jabuka, sargarepa, tikvice, kruska … Beba sad 4 dana nema stolica. Do koliko dana se tolerise ili mora imati svski dan stolicu. Beba je vesela, prducka

Strana 2 od 2<12

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA