17 znakova koje je izdvojila Mensa koji ukazuju da imate inteligentno dete

Često se roditelji pitaju da li je njihovo dete posebno nadareno, a sada postoje znakovi koji vam mogu pomoći da to otkrijete.

10. Vole razgovarati
Ako vaš mališan voli celi dan razgovarati, to bi mogao biti pokazatelj da se pokušava upustiti u nove i izazovne razgovore.

11. Stalno postavlja pitanja
Puno pitanja može značiti da vaše dete pokušava razumeti svet oko sebe na višem nivou od većine.

12. Lako uče
Žuri li vaše dete s domaćim zadatakom i čini li se da brzo i lako shvata svoje nastavne materijale? To može biti pokazatelj da lako savladava znanje predviđeno za svoj uzrast.

13. Razvijen smisao za humor
Ako vaše malo dete može samostalno smišljati šale ili se smeje šalama za koje ste mislili da ćete mu možda morati objasniti, možda puno bolje razume jezik i svet oko sebe.

14. Zanima ih muzika
Ako vaše dete lako savladava muziku ili čak dobro svira neki muzički instrument, možda će moći ostvariti i neka druga intelektualna ostvarenja, poput učenja novog jezika koje, kao i sviranje instrumenta, dokazano jača mozak i pamćenje.

15. Vole imati kontrolu
Inteligentna deca žele dokazati koliko lako mogu nešto učiniti, što znači da vole zadržati kontrolu nad bilo kojom aktivnošću koju obavljaju. Možda su i perfekcionisti koji žele da se sve radi na svoj način.

16. Izmišljaju dodatna pravila za igre
Darovitoj deci može biti zabavno biti kreativan i smišljati dodatna pravila za igre ako im originalna igra nedovoljno potiče maštu. Zato, ako vaše dete insistira na složenim igrama, moglo bi biti vrlo pametno.

17. Ekstroverti ili introverti
Deca koja su vrlo ekstrovertirana i glasna ili tiha i introvertirana mogu biti izuzetno nadarena. Dok ekstroverti uživaju u društvu drugih ljudi i učenju s njima te imaju visoku socijalnu inteligenciju, introverti mogu uživati u samostalnom čitanju i usvajanju novih znanja, piše Mirror.

Index

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA