Saveti pedijatra: Kako pravilno očistiti nosić bebe? (video)

U jesenje-zimskim danima, sa manjim ili većim pauzama beba će imati zapušen nosić nedeljama! Zato moramo da se obučimo da “servisiramo” bebin nosić, držeći ga prohodnim i čistim.

zapušen nosic

Zašto se bebi zapuši nosić i zašto je to problem? Zašto je izuzetno važno znati kako se bebi pravilno čisti nosić?

Odogovore na ova pitanja pogledajte u videu koji sledi

Pin It


Komentari

 1. Marija Pavlov 21.11.2017 u 13:10

  Ima i “nosko” koji se nastavi na cevku usisivaca!!! Pokazao se kao najdelotvorniji za izvlacenje sekreta iz nosa!!! Preporucujemo svima,isprobano i bezbedno!!!

  Odgovori na komentar
 2. Postovani, kupila sam fizioloski sa ovakvim mehanizmom i nije mi jasno koliko dugo treba da se drzi pritisnuto da sprej ide. Cini mi se da moze da se drzi sve dok se cela boca ne isprazni, a ja ne znam koliko detetu treba.. Dal da pritisnem samo 2 sekunde ili da drzim duze.. Hvala

  Odgovori na komentar
  • Kod MARISSIMA je to lako – samo pritisnete i pustite – tako se obezbedi protok prečišćene morske vode kroz nosić, i to BEZ opasnosti da se beba povredi. To se naravno može ponavljati.

   Odgovori na komentar
 3. Poštovani,
  Moja djevojčica od 4 godine ima sekret u nosu već duže vrijeme ( oko 20 dana), zelen i suh je. Ispiram nosić fiziološkim rastvorom gotovo svako jutro i naveče pred spavanje kada mi to dozvoli, Uglavnom do sada je stalno bio zelen suh sekret ali pojavila se i krv u tom sekretu, pa je čak počela i kašljuckati. Molim Vas za savjet. Hvala

  Odgovori na komentar
  • Da nastavite (strpljivo i uporno) ispiranje nosa, ali potražite HIPERTONI rastvor prečišćene morske vode…pa da se prati.

   Sve dok NEMA povišene temperature, LEPO jede, raspooložena je i aktivna, a NEMA kašlja u napadima – nema potrebe da se zuri sa pregledom.

   Odgovori na komentar

Komentarišite ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.