Zeleni pire od karfiola i blitve

Ovo jelo neobične boje se može davati bebi već sa sedam meseci i to bez žumanceta, a nakon osmog meseca i sa žumancetom.

 RECEPT

Sastojci:

  • šaka cvetova karfiola
  • četiri lista blitve
  • dve kašike pirinča
  • kašika maslinovog ulja
  • kuvano žumance

Priprema:

  • U malo vode kuvati pirinač. Kad je polukuvan, nakon desetak minuta kuvanja, dodati šaku cvetova karfiola i kuvati još pet minuta.
  • Tada dodati četiri lista blitve koji su prethodno oljušteni od bele drške i sve kuvati još pet minuta.
  • Po potrebi se može dodavati voda ukoliko pirinač svu upije, ali ne previše.

Nakon kuvanja, sve izblendirati, dodati kašiku maslinovog ulja i umešati kuvano žumance.

Prijatno!

 

Recept iz knjige: Kuvarski dnevnik bebe Marte.  Za-naslovnicu-beba-Marta (1)

Autor: Martina mama, dr med. Marija Mandić, majka troje dece koja je svoje znanje i iskustvo ovim putem želela da podeli sa drugim mamama i tako im olakša period uvođenja čvrste hrane.

Telefon: 063-593-068, 024-524-844                                                                               Fejsbuk: www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte

Mail:  KuvarskiDnevnikBebeMarte@gmail.com

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA