Urnebesno pismo 10-mesečne bebe Deda Mrazu

Ako u kući imate bebu kojoj je ovo prvi Božić, verovatno ste i sami preplavljeni brojim emocijama i pokušavate da zapamtite svaki trenutak. Da  liste  se ikada zapitali kako je vašoj bebi? Ili možda još bolje pitanje – da li uopšte želi sve one didaktičke igračke koje ste joj tako brižno birali, ali potom ih i  pakovali?

Foto: Pixabay

Stand-up komičarka Raquel D’Apice se pozabavila baš time te je napisala zanimljivo pismo iz perspektive svoje 10-mesečne bebe.

Ako vas zanima što deca tog uzrasta zapravo žele dobiti za Božić, čitajte dalje…

“Dragi Dede Mraze,

ja sam 10-mesečna beba i pišem ti jer je moja mama poslala ‘božićni spisak’ ljudima, a njezin spisak ni na koji način ne predstavlja stvari koje ja zaista želim. Boli me briga za drvene kocke! I znam da ćeš se sada zezati da je sve što mi bebe želimo zapravo papir za pakovanje i kutija. Istina, Deda Mraze, istina. I želimo te stvari. Ali ja imam veliki broj dodatnih stvari koje jako, jako želim.

Evo mog spiska. Uživaj u praznicima!

10-mesečna beba

1. Kabal od laptopa

Želim ovaj kabal više nego što sam ikad nešto želela. Takođe želim produžni kabal s narandžastim dugmetom koji možeš paliti i gasiti. Bilo bi mi okej da samo dobijem i nekoliko običnih kabala, ali baš bih jako htela ove specifične koji se nalaze iza radnog stola moje mame i kraj ventilatora (čiji kabal isto  želim).

2. Ovaj zidni zabavni centar

Nemam pojma zašto moja mama ne želi da se igra s ovim kad se očito radi o dečjoj igrački. Htela bih jedan ovakav za svoju sobu.

3. Pravi ključevi

Jako bih volela set ključeva, ali onih pravih, kućnih. Za pojesti, naravno, samo metalni dolaze u obzir. Molim te, nemoj mi kupovati one plastične. Nisam idiot. Znam da plastični ključevi nisu pravi ključevi.

4. Svačije naočare 

Naočare skidam svakoj osobi koja ih nosi, a koju upoznam. Volela bih jedan svoj par, naravno, isto za jesti.

5. Sadržaj ovih stvari

Jako bih volela kad bi se sadržaj ovih stvari ispraznio na pod, posebno stvari poput iskorištenih vatica, zubnih konaca i sličnih super sitnica. Ako bi samo ispraznio sadržaj kante za smeće i poklonio mi ga u zamotanoj kutiji, to bi isto bilo u redu.

6. Šaka puna pseće dlake

Ovo je odličan poklon! Pokušavam našem psu stalno čupati dlaku, ali uvek se izmiče pa mi je teško skupiti poštenu kolekciju. Moja najdraža stvar je kada stavim dlaku u usta i onda istog trenutka shvatim da to nisam htela staviti u usta.

7. Rupa u podu 

Ovo je tako čudna egzistencijalna dilema. Satima provodim sate gledajući u tu rupu na parketu i bockam je svojim prstima. Znam da ne mogu kao poklon dobiti ‘rupu’, rupa nije stvar, nisam glupa. Ali želim ovu rupu na podu kao što je Gandhi želeo mir. Kao što naš pas želi lizati moje lice. Kao što moja mama želi da joj prestanem skidati naočare.

8. Ova stvar koja se svako malo pojavi u našem stanu

Nemam pojma što je tačno ovo. Sve što znam je da želim to imati u rukama i staviti u usta, a ne da se moja mama pojavi i svaki put viče na mene nešto poput: “Ne diraj to!! Koliko često moram usisavati ovaj hodnik?!”

9. Pseća hrana

Svaki put kad se približim ovoj hrani, netko me povuče od nje. Ako ne žele da je jedem, zašto je onda na podu?

10. Jedan ovakav

Ne znam još čemu ovi služe, ali očito su jako zabavni kad toliko ljudi oko mene gleda u njih.”

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA