Učenje ne mora da bude mučenje, evo kako

Zamislite kada bi učenje za Vašeg školarca postala igra? Kada to više ne bi bila knjiga sa redovima gradiva i definicija, već kviz koji bi donosio bodove, a bodovi nagrade? Da li bi takav metod učenja motivisao savremeno dete da više uči i da više zna? Da li bi takav pristup, već od najranijeg detinjstva, izgradio vrednost znanju kod Vašeg deteta?

sthreber
Šta su osnovi problemi u osnovnim školama i da li, konačno imamo rešenje?

Živimo u eri epohalnih naučnih otkrića i ubrzanog razvoja tehnologije, koja nažalost našoj deci nisu dostupna zbog sadržaja koji je uglanom na stranom jeziku. . Savremeni osnovac je naviknut na multimediju, internet, video, interaktivne aplikacije… On upija znanje mnogo brže i efektivnije koristeći logiku u video igrama, analizirajući slike, doživljavajući svet kroz video sadržaje, uči kroz primer u praksi dok se slabo oslanja na „bubanje“ definicija. Zar ne bi bilo sjajno kada bi kroz formate koje dete prihvata ponudili i školsko gradivo?

Da li ima smisla da ignorišemo prednosti interneta i računara? Deca mogu da saznaju više i lakše

Projekat koji nosi naziv Shtreber je napravljen za decu školskog uzrasta. To je besplatna, moderna i kompletna zbirka svih lekcija za osnovnu školu. Za cilj ima da znanje predstavi na zabavniji način i da pomogne našoj deci, unucima i praunucima da iz škole izađu sa velikim ŠTREBERSKIM ZNANJEM!
Želimo da pokažemo deci da je najzabavnija stvar na svetu naučiti nešto novo.
Da škola bude poput igre. Na shtreberu znanje postaje veština koja je potrebna da se pređe nivo i osvoji nagrada. Deca kroz igru, testove i kvizove na zabavniji način mogu da savladaju, ponove ili utvrde školsko gradivo. Pri tom, da kroz svoj trud i upotrebljeno znanje osvoje nagrade.
Borimo se za to da zanje VREDI, ali da za svakoga bude BESPLATNO! Jer znanje je PRAVO, a ne privilegija.

Shtreber i roditelji

Iako ovaj sajt služi deci, svakako da pomaže i roditeljima. Privatni časovi su efektivni, ali su i skupi. Uz Shtreber svaki roditelj može da pruži detetu mogućnost da nešto nejasno – razjasni, teško – pojednostavi, zaboravljeno – osveži, ili propušteno – nadoknadi. Učeći sa detetom ili jednostavno pustivši dete da samo pronađe odgovore u jednostavnim i zabavnim lekcijama.

Ovo je sve za vas

Najvažniji sistem u jednoj državi je obrazovni sistem. Trebalo bi da briga svih nas bude šta naša deca uče i znaju jer to su buduće generacije lekara, inžinjera, pravnika, ekonomista, pekara, kuvara, naučnika, slikara i virtuoznih muzičara. Naizgled, obični ljudi, nastavnici, profesori, pedagozi i psiholozi su oni koji su poslednja odbrana našeg društva od neznanja i primitivizma. Imajući u vidu koliko je posao prosvetara težak i odgovoran, a obrazovanje bitno ali zanemareno u našem društvu.

Iza Shtrebera stoji mali tim ljudi sastavljen od bivših učenika. Želja nam je bila da unapredimo školske knjge koristeći moderne tehnologije, želeli smo da deci kao i nastavnicima, približimo neograničeno, besplatno internet znanje.
Pozivamo Vas da posetite stranicu www.shtreber.com i pogledate sami koliko pažnje, ljubavi i rada uloženo u ovaj projekat.
Mi smo već krenuli — https://www.shtreber.com!

Shtreber

Podeli:

Komentari


Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA