Trik je u mućenju: Kajgana po receptu čuvenog kuvara Gordona Remzija

Poznati kuvar tvrdi da većina ljudi kajganu ne priprema na pravi način i da je potrebno uraditi nekoliko stvari da bi ona bila savršena.

Foto: Pixabay

Ramzi otkriva tehniku pravljenja “kajgane za umreti”. Savetuje da ne stavljate začine u jaja, ne mutite ih i ne stavljate ih odmah na vrelu ringlu.

“Ljudi naprave nekoliko grešaka pre nego što počnu da prave kajganu. Nemojte začiniti jaja, jer ako stavite so odmah jaja će se razbiti i postati vodenasta”, rekao je Ramzi.

Razbijte jaja direktno u posudu u kojoj ćete ih pripremati i dodajte tri komadića putera. Bitno je da sve stavite u vrelu posudu.

“Nikada ne mutite jaja jer im to menja strukturu i ne budu onakva kakva treba da budu”, tvrdi poznati kuvar.

Kajganu tretirajte kao rižoto, što znači da jaja treba mešati sve dok ne budu gotova. Stavite je na ringlu pa uklonite i tako nekoliko puta. Pred sam kraj dodajte so i druge začine. Rezultat je savršena kajgana.

Ramzi savetuje da je poslužite sa grilovanim paradajzom, pečurkama i tostom.

Izvor: klix.ba

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA