Šta je OSB metod vaspitanja?

Ovaj tekst je napisao jedan tata i postao je toliko popularan da samo na njegovom blogu ima preko 160,000 lajkova i još desetine hiljada po drugim sajtovima. Odlučili smo da ga prenesemo i vama jer se uklapa u ideju opuštenog roditeljstva za koje verujemo da, barem ponekad, ne može da škodi! Upoznajte OSB metod vaspitanja. Tata David objašnjava:

Foto: Eyesplash/Flickr

Znam da mnogi ljudi žele da budu u toku sa najnovijim roditeljskim metodama i trendovima – slobodno odgajanje dece, intenzivno roditeljstvo, helikopter roditeljstvo, lenje roditeljstvo itd. E pa naleteo sam na novu tehniku koja garantuje da će tvoje dete odrasti u studenta i građanina za primer. Zove se OSB metod što je skraćenica od „Opusti Se Bre“. I to nije poruka koju treba da preneseš deci. Ona je za tebe.

Primena OSB metode garantuje da će – koji god tip roditeljstva da odabereš – tvoje dete biti u redu (dok god ne preteraš naravno). Da bi shvatio/la kako to izgleda u praksi, evo nekoliko roditeljskih scenarija i primera kako se može primeniti OSB metoda:

  • Brineš da je dete tvog prijatelja savladalo azbuku brže od tvog deteta? Opusti se bre.
  • Plašiš se da ne prenosiš detetu svu mudrost koja će mu biti potrebna da savlada školu i život? Opusti se bre.
  • Misliš da nisi roditelj kakav si hteo/la da budeš? Opusti se bre.
  • Nerviraš se što tvoje dete ne pokazuje interesovanje za određene stvari? Opusti se bre.
  • Stresiraš se što se tvoje dete u javnosti ponaša sramotno? Opusti se bre.

Da, primenom OSB metode, videćeš da se pritisak spušta i shvatićeš da te tvoje dete voli bez obzira na sve, čak i ako tek treba da savlada azbuku.

Naučićeš i da bez obzira da li si stvarno najbolji roditelj na svetu, dok god voliš svoje dete, ono će misliti da jesi i to je ono što je važno.

Pored toga, OSB metoda te čini imunim na one koji se mole za strahove novih roditelja, kao što su pseudonaučnici i autori knjiga o roditeljstvu.

Da bi efektno primenio OSB metod, samo prati sledeće korake:

1. Opusti se bre.

2. Nema drugog koraka.

Zato, ignoriši sve trendove roditeljstva i drži se OSB metode. Biće ti drago što to radiš a biće drago i tvom detetu. Autor teksta je David Viena, dramski pisac i scenarista, autor je bloga TheDaddyComplex.com gde je ovaj tekst i objavljen u originalu.

Preuzeto: Najboljamamanasvetu

Podeli:

Komentari

  1. Tanja says:

    Hahaha! Ekstra! Oduševljena sam! Konačno neko normalan!


Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA