Saveti za mame: šta obući na proslavu dečijeg rođendana?

Dečiji rođendani spadaju u najlepša iskustva svakog roditelja. U poslednje vreme trend proslave prvih rođendana naročito je popularan i poprima sve veće razmere kada je reč o svečanom karakteru proslave, pa se u Srbiji danas gotovo smatra podrazumevanim za obeležavanje. 

Za proslavu rođendana starijih mališana, roditelji najčešće koriste priliku da naprave slavlje koje će dete pamtiti, te zovu sve njegove drugare iz škole i kraja. No ipak, i tu postoji opcija za veće slavlje na koje će biti pozvani i roditelji ostale dece, pa pripreme poprimaju veće razmere!

Organizacija dečijeg rođendana može biti zahtevan proces, a na sve to treba misliti i o prikladnoj garderobi za ovu priliku! Bilo da idete kao gost na dečiji rođendan, ili sami organizujete proslavu za svoje dete, ovaj tekst vam nudi informacije i savete koji će vam pomoći da odaberete adekvatan autfit za ovu priliku!

Iako trenutna situacija sa pandemijom ne dozvoljava velike proslave sa mnogo zvanica, nadamo se da ćemo u što skorijoj budućnosti opet imati priliku da uživamo u slavljima dečijih rođendana. Dočekajte kraj pandemije pripremljeni i na vreme se informišite kako da se prikladno obučete za svaku vrstu proslave u svim sezonama!

Obratite pažnju na sezonu i vremenske prilike

Mnogi roditelji biraju da rođendan svog mališana organizuju pod vedrim nebom, gde će deca imati prostora za igru do mile volje, dok stariji uživaju u gozbi i druženju. Ovo je i tip proslave koji je ostao aktuelan i za vreme trenutnih epidemioloških mera. Međutim, ovo je privilegija roditelja čija su deca rođena u toplijem periodu godine, iz očiglednih razloga.

U svakom slučaju, idealan odabir maminog autfita za ovakve prilike bila bi lagana lepršava haljina, uz obaveznu kožnu jaknu ili pončo, koji će vas utopliti ukoliko se slavlje oduži. Prohladne letnje noći mogu se lako prevideti, te vam savetujemo da razmišljate o tome kada birate autfit za proslave na otvorenom!

Ukoliko je reč o proslavi u zimskom periodu, komad garderobe za zaštitu od hladnoće se podrazumeva. Ako se radi o formalnijoj proslavi, odaberite koktel haljinu svedene forme, a akcenat stavite na autentični zimski komad odeće.

Uz ovakve svečanije prilike savršeno će se uklopiti ženski dizajnerski kaputi, koji će upotpuniti vaš autfit, kojim ćete odavati utisak – uvek savršeno stilizovane dame.

Praktičnost i udobnost kao priroriteti za odabir obuće

Pored jakni i kaputa, od ključne važnosti za dobar autfit za rođendansku proslavu biće i kvalitetna, odgovarajuća odnosno udobna obuća.

Jaknu i kaput ćete moći da odložite po potrebi, ali obuća je onaj deo autfita koji će vas služiti tokom cele proslave. Svaka majka zna da će uz decu morati da bude stalno u pokretu, ukoliko detetu nešto treba, ili jednostavno zahteva pažnju i društvo za igru.

To implicira generalni savet da po svaku cenu izbegnete visoke potpetice i svu neudobnu odeću. Ovo znači da bi u slučaju letnje proslave, savršeni izbor obuće bile lagane sandale, poput modela rimljanki ili lagane cipele, kao što su baletanke.

U jesenjem i prolećnom periodu, izbor će biti nešto jednostavniji uz veliki broj modela poput oksford cipela i mokasina.

Za formalne proslave u zimskom periodu, odaberite visoki model čizmi sa ravnim gazištem, na ovaj način stvorićete iluziju izduženja noge bez štikli! Praktičnost i udobnost, imperativ su svake majke sa malom decom, i treba ga iskoristiti i u slučaju odabira obuće!

Dodatni saveti koji će vam biti korisni u odabiru garderobe za dečije rođendane

To što morate da pazite na udobnost i praktičnost, ne znači da morate da žrtvujete eleganciju i lični stil! Već smo spomenuli da visokim modelom čizmi možete stvoriti iluziju visokih potpetica! To je odličan savet za formalne, zimske proslave u zatvorenom prostoru.

S druge strane, ukoliko je reč o kućnoj proslavi u krugu porodice, možete odabrati neku ležerniju kombinaciju u kojoj ćete se osećati prijatno, a i dalje stilizovano. Pa tako odaberite košulje i bluze šireg kroja, koje će zadovoljiti princip udobnosti, a istovremeno biti elegantne.

Savet je i da izbegavate svetle i pastelne boje garderobe, zbog opšte poznate nespretnosti male dece, te ne želite da se vaša omiljena bela košulja uprlja tortom od čokolade, ili u izuzetnim slučajevima, novog kulinarskog specijaliteta vašeg mališana – kolača od blata.

U doba pandemije, ne zaboravite i još jedan važan detalj – pamučnu masku! Naročito ukoliko se nalazite u zatvorenom prostoru, ne zaboravite da vašoj deci pokažete primerom pravilno ponašanje za vreme epidemije.

Pamučne maske danas se mogu naći u raznim bojama i dezenima, pa se mogu uklopiti uz bilo koj autfit – odgovornost je novi simbol dobro stilizovane osobe! Vašoj deci takođe možete približiti maske, kupujući one sa zanimljivim dezenima i aplikacijama poput dinosaurusa, barbika i crtanih junaka!

Majke verovatno neće biti iznenađene činjenicom o koliko stvari treba da se brine prilikom odabira pravog autfita za proslavu dečijeg rođendana! Biti majka je posao 24h, 7 dana u nedelji, i zahteva detaljno planiranje i organizaciju u svakom aspektu života – pa tako i u odabiru autfita za dečiji rođendan!

Nadamo se da vam je naš tekst uštedeo makar malo vremena u organizaciji i poseti nekom od sledećih rođendana vaših malih miljenika! Srećno!

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA