Probiodrops – Brzo smiri kad se stomak uznemiri

Kompanija Ivančić i sinovi je stručnoj javnosti predstavila novi preparat na našem tržištu – Probiodrops probiotski preparat namenjen najmlađima.

Po brendu probiotika koga čine tri probiotska preparata (Probiotic, Probiotic Forte i ProbioKid immuno)  kompanija Ivančić i sinovi je najpoznatija kako na tržištu Srbije, tako i regiona. Ujedno, oni su i najprodavaniji probiotici, odnosno probiotski preparati kojima naša stručna javnost, najviše veruje.

Ali, na tome se nismo zadržali. Dobri rezultati su nas motivisali da širimo našu probiotsku paletu i upravo zato smo večeras ovde – da vam predstavimo Probiodrops – najmlađeg člana porodice IIS probiotika.

Infantilne kolike, odnosno grčevi kod beba predstavljaju jedan od najčešćih funkcionalnih poremećaja gastrointestinalnog trakta u pedijatriji. „20% dece se susretne sa problemom infantilnih kolika, a ujedno,one su u 25% slučajeva razlog zbog čega se roditelji javljaju pedijatrima.Obično počinju oko druge nedelje života, a najveći intenzitet doštižu u šestoj nedelji po rođenju.“, istakao je prof. Vojislav Perišić, načelnik gastroenterologije Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj.

Probiodrops

Pravi uzrok nastanka kolika je još uvek nepoznat. Nezrelost sistema za varenje ima ključnu ulogu u pojavi infantilnih kolika, jer se kao posledica nedovoljnog razvoja sistema za varenje može  javiti dizbalans u crevnoj flori. Upravo tu, u terapiji kolika (grčava) kod beba se preporučuje Probiodrops – specifična probiotska formulacija koja sadrži pažljivo izbalansirana dva soja probiotskih bakterija, prirodnih stanovnika crevne mikroflore.

„Ključno pitanje pri odabiru probiotskog preparta mora biti pravilna selekcija (vrsta i kombinacija) probiotskih bakterija, odnosno njihov broj“, takođe je istakao prof. Perišić.

Probiodrops su probiotske kapi koje doprinose uspostavljanju i održavanju optimalne funkcije probavnog sistema, a čija je efikasnost i bezbednost primene potvrđena brojnim studijama.

Probiodrops predstavlja formulaciju koja je posebno prilagođena odojčadi i deci kako u terapiji infantilnih kolika, tako i kod tegoba izazvanih akutnom dijarejom, kod dijareja izazvanih primenom antibiotika, kod digestivnih tegoba (bolova, grčeva, proliva, nadimanja i sl.) koje su posledica neadekvatnog varenja mlečnog šećera (laktoze), radi održavanja i obnavljanja prirodnog balansa crevne flore.

Probiodrops – kapi pomoći za mirne dane i noći.

Podeli:

Komentari

 1. Danijela says:

  Postovani, mi smo poceli da koristimo kapi “Probiodrop” i zaista smo zadovoljni, beba nema grceve, vise joj ne dajemo ni espumisan kapi, ni caj, ni Biogaia. Zanima me koliko dugo mozemo da koristimo te kapi, bebica ima mesec ipo dana?..
  Hvala unapred!

 2. Maja says:

  Da li probiodrops mogu da se daju bebama preventivno? (Kao biogaya, waya I slicno) Vidim da se pominju grčevi i proliv, naša beba ih nema. Da li onda može da stegne stolicu I da izazove zatvor? I da li pomaze kod kandide? Hvala!

 3. Sanja says:

  Dobar dan. Posle koliko od konzumiranja probio drops kapi bi se trebalo videti poboljšanje kod bebe? Probali smo više različitih vrsta kapi i dalje beba ima jake grčeve. Hvala

  • MojPedijatar says:

   Morate biti strpljivi…bar 5 do 7 dana od započinjanja se mogu videti provi rezultati.
   Uz Probidrops se može davati INFACOL – odlično se slažu.


Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA