Potraga za jajima

Evo jedne zanimljive igre koja će sigurno zabaviti decu tokom Uskrsa a naročito ako imate više mališana na okupu. Potrebno je samo malo dobre volje i organizacije i uspeh je zagarantovan. Verujte, ovu igru će voleti i odrasli…

Koristite šarolika jaja i to ne samo kuvana i obojena već i plastična, drvena i slično.

Potragu možete ,oraganizovati unutra ili napolju, zavisno od mesta i uslova stanovanja kao i od vremenskih prilika (nije loše imati plan A i B).

Zabeležite gde ste sakrili jaja kako ne biste posle par dana nailazili na neprijatna iznenađenja.

Podelite manju i veću decu u timove tako da imaju donekle izjednačene veštine. Neka sa najmanjom decom u potragu ide i po neka odrasla osoba, kako ne bi bilo suzica jer nisu pronašli ništa.

Postavite jasna pravila igre i naglasite ko će biti pobednik (onaj ko prvi sakupi određeni broj jaja, najveći broj jaja, jaja oderđene boje i sl.)

Treba da postoji i zlatno jaje koje nosi posebnu nagradu pored nagrada koje sleduju svakome ko učestvuje u igri (trudite se da ne poklanjate samo čokoladice, pribegnite zdravijim alternativama ili korisnim stvarčicama kao što su neka knjižica ili bojanka koja će decu zabavljati tokom raspusta, na primer)

Kako bi deca lakše našla jaja, ostavite zečje tragove u blizini mesta gde je jaje sakriveno (možete koristiti papir ili talk puder na odgovarajućim površinama)

Video sa detaljnim uputstvima na engleskom o organizaciji potrage za jajima:

Izvor: Najboljamamanasvetu.com

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA