Otvoren Trg otvorenog srca

U okviru novogodišnjeg programa grada Beograda, otvoren je Trg otvorenog srca.
Trg Republike krasiće drvene kućice i bina na kojoj će se odvijati muzički i zabavni program, sve do 20. januara.

Posetioci će moći se zabave, osveže i budu donatori “Bebi kluba”.

Ukrašene drvene kućice su grupisane tako da simbolizuju mali gradski trg sa binom u sredini. Trg će raditi svakog dana od 10 do 23 časa, a 31. decembra će biti otvoren do dva sata ujutru.

– Beograd prvi put dobija ovakav kutak, koji će doprineti da još lepše provedemo novogodišnje i božićne praznike, ali i da osetimo duh novogodišnjih praznika kakav imaju brojne evropske prestonice. Manifestacija ima i humani karakter, jer će građani kupovinom novogodišnje šolje po ceni od 150 dinara pomoći “Beogradski bebi klub”, koji će mamama svih beba rođenih u 2012. godini pokloniti paket vredan 12.000 dinara

Do sada smo u toj akciji poklonili 17.000 paketa za bebe u Beogradu, a 3.500 u Srbiji – rekla je Tatjana Pašić i pozvala Beograđane da podrže tu humanitarnu ideju.

“Trg otvorenog srca” će mnogo doprineti razvoju turizma u Beogradu i gostima iz Srbije i inostranstva ponuditi suvenire i našu hranu i piće, a kupovinom šolje će učestvovati i u humanitarnoj akciji.

– Očekujemo da će ove, kao i prethodnih godina, u Beogradu boraviti između 10.000 i 15.000 gostiju. Ove godine smo do oktobra imali 13 odsto povećanu posetu i sigurni smo da će se i zbog ove manifestacije takav trend nastaviti. Na trgu se nalazi i turistički informativni centar, otvoren za sve koji žele da se obaveste o turističkoj ponudi Beograda. Učinićemo sve što možemo da se gosti dobro provedu i osećaju bezbedno u našem gradu – rekao je Dejan Veselinov.

Na Trgu Republike postavljene su drvene kućice u kojima će se prodavati kuvano vino, čajevi i drugi napici i proizvodi, a biće organizovani i različiti muzički programi.

Izvršni producent manifestacije je Beogradska kulturna mreža.

Festival je organizovan kao deo programa “Grad otvorenog srca” koji obuhvata koncert za doček 2012. ispred Doma Narodne skupštine, klizalište na Trgu Nikole Pašića i “Ulicu otvorenog srca”, tradicionalnu manifestaciju 1. januara u Svetogorskoj.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA