Od samohrane majke sa dugovima postala milionerka

Kada je Rena Natanson(51) izmislila Bananagrame, na svom kuhinjskom stolu, nije ni znala da će joj se život promeniti. I to na bolje. Želela je samo da zabavi svoju decu. Bila je usamljena i očajna zbog karaha petnaestogodišnjeg braka, odgajala je sama decu sa svim problemima i strahovima koje samohrano roditeljstvo nosi.

Sada je vlasnik najprodavanije igre reči na Amazonu, a prodala je šest miliona proizvoda.

U igri učesnici se trkaju da naprave reč od slova na pločicama i to u obliku mreže. Liči na poznatu “Scrabble” ali se ne koristi tabla.

– Počelo je kao zabava, prvih 50 kompleta smo prodali za sekund. Sve se pakuje u futrole u obliku banane. Pravili smo prve komade u mojoj kuhinji, a deca su ludela od krša i nereda. Taj posao je za mene bio spas, jer sam se odmarala od svakodnevice. Bila sam na raskrsnici života, planirala sam ili da se vratim u Ameriku ili da nađem  dobar posao. Bila sam na ivici egzistetncije, nikad nisam imala para za naše osnovne potrebe. Kad je počela prodaja “Bananagrama” nudila sam ih prodavnicama igračaka, 2006. smo izlagali na Sajmu trgovine, a 2008. Amazon je počeo prodaju. Sada imam top proizvod- priča.

Iako joj se život finansijski popravio, ona nije promenila neke stvari. Živi u istoj kući.

– To je naš dom i nema potrebe da ga menjam.

Ali sada nema problema da sakupi novac za račune, decu je sa lakoćom upisala u privatne škole, sa prijateljicama ide na zanimljiva putovanja i letovanja, a dosta se bavi i humanitarnim radom i pomaže razna udruženje. Pogotovo ona koja pomažu obolelila od raka, u pomen na svog preminulog oca.

– Moj trud i beskonačan napor da deci i sebi obezbedim pristojan život je isplatio. A to mi nije bila prvenstvena namera- priča ova rođena Amerikanka koja kaže da joj je zbog slučajnost uspeh još slađi.

– Za mene je dovoljno rasterećene što u prodavnici ne moram da biram šta ćemo jesti tog dana. Ne moram da idem u najskuplje restorane, jer to za mene i nije pravi luksuz. Sve sam stekla radom i samo želim da moja deca i ja u tome uživamo do kraja.

Rena kaže i da “nije glupa i nepromišljena” da svoje bogatsvo olako troši, već i dalje brine o novcu.

A sa decom i majkom i dalje igra Banangrame…

 Izvor: Zena.blic

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA