O ovoj deci ceo svet priča: srpski srednjoškolci doneli šest medalja sa Međunarodne naučne olimpijade - Moj pedijatar

O ovoj deci ceo svet priča: srpski srednjoškolci doneli šest medalja sa Međunarodne naučne olimpijade

Na 12. Međunarodnoj naučnoj olimpijadi, održanoj u Daegu u Južnoj Koreji, Srbiju su proslavili Aleksa, Aleksandar, Bogdana, Dimitrije, Igor i Marija!

Na 12. Međunarodnoj naučnoj olimpijadi, održanoj u Daegu u Južnoj Koreji, predstavnici Srbije osvojili su tri srebrne i tri bronzane medalje, saopštilo je 10. decembra 2015. godine Društvo fizičara Srbije.

Takmičenje je održano od prvog do 11. decembra, a srebrne medalje osvojili su Aleksa Milojević iz beogradske Matematičke gimnazije, Aleksandar Stanojčić iz šabačke osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ i Bogdana Đorđević, učenica gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša.

Bronzane medalje osvojili su Dimitrije Pavlov, učenik osnovne škole „Anta Bogićević“ iz Loznice, Igor Pijevac iz novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ i Marija Đorđević iz šabačke osnovne škole „Nikolaj Velimirović“.

Predsednik Društva fizičara Srbije Ivan Dojčinović je rekao da su naši olimpijci do sada osvojili ukupno 53 medalje i to: jednu zlatnu, 17 srebrnih i 35 bronzanih.

„To je ogroman uspeh koji potvrđuje izuzetan talenat naše dece, ali i stalan rad profesora fizike sa učenicima, koji je omogućio da njihov talenat dođe do izražaja“, istakao je Dojčinović, navodi se u saopštenju.

Kako je dodao, srpski olimpijski tim su ove godine predvodili profesori Fizičkog fakulteta u Beogradu Mićo Mitrović i Biljana Radiša.

„Komisija za takmičenje je uložila velike napore u organizaciju svih nivoa takmičenja kao i na pripremi učenika za međunarodnu olimpijadu pa je napredak naše ekipe iz godine u godinu očigledan“, rekao je Dojčinović.

Srpski fizičari su na takmičenju učestvovali u organizaciji Društva fizičara Srbije, uz finansijsku podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i kompanija KPMG i NIS-a.

0
Ostavi komentar

Povezani članci

Vesti

Instagram