O čemu treba voditi računa prilikom kupovine dečije garderobe

Već duže vreme planirate da odete u kupovinu dečije garderobe, ali još uvek niste sigurni po kojim kriterijumima treba da birate? Želite da kupite najkvalitetnije stvari za vaše dete, ali ne znate o čemu sve morate da vodite računa prilikom kupovine?

S obzirom da deca obožavaju da se igraju, spuštaju niz tobogane, valjaju na podu, penju na drveće, i tome sl. prvo što je na meti da bude iscepano, pohabano ili isprljano jeste njihova garderoba. Iz tog razloga je jako važno da im se omogući roba od odličnog kvaliteta kako ne biste morali da dolazite u situaciju da je prečesto kupujete.

Kako biste se pobrinuli da vaše dete bude adekvatno obučeno, evo nekoliko saveta koji će vam sigurno biti od velike koristi.

#1 Birajte samo najbolje materijale koje prijaju koži

Prva i osnovna stvar o kojoj morate voditi računa prilikom kupovine dečije odeće jeste materijal. Ovo je posebno važno kada birate veš, ali I kvalitetne pidžame za devojčice ili dečake, jer ćete sigurno želeti da se vaše dete oseća prijatno i udobno pre odlaska na spavanje.

Kako je dečija koža nežna i glatka, njihova garderoba takođe mora biti nežna i lagodna za nošenje. Odeća od pamuka je adekvatan izbor zato što su vlakna od pamuka hipoalergenska, što znači da pamučni materijal izuzetno retko izaziva bilo kakve reakcije. Zbog toga je idealan materijal za decu koja imaju problema sa osetljivom kožom.

Lan je odličan prirodni materijal koji omogućava koži da diše, a dokazano je da odbija UV zrake. S obzirom da prija gotovo svakom tipu kože i da je ne iritira, ovaj materijal je takođe odličan izbor za decu.

Merino vuna spada u najbolje materijale koji prijaju koži i koji se prilagođavaju telesnoj temperaturi. Garderoba od vune je izuzetno udobna i poseduje antibakterijska svojstva, zbog čega se preporučuje kao idealan materijal za decu.

#2 Kupujte kod provereno dobrih brendova i proizvođača

Jedna od najvažnijih stavki koju morate da imate na umu jeste da je jako važno da znate od koga da kupujete. Provereno dobri proizvođači i brendovi koji su se istakli na tržištu kvalitetnim modelima garderobi i pristupačnim cenama su uvek odličan izbor.

Postoji pregršt odličnih brendova koji nude vrhunsku dečiju garderobu, među njima i dosta naših robnih marki, a na vama je samo da odaberete one koje će vašem detetunajviše odgovaraju, i čiji su modeli udobni, kvalitetni, nosivi, a povrh svega čiji vam se krojevidopadaju.

#3 Dobro obratite pažnju da li ste odabrali pravu veličinu

Ono što svaki roditelj želi da izbegne kod kupovine dečije garderobe jeste da mu ona bude tesna, neudobna ili neadekvatna iz bilo kog razloga. Iako to često može da bude neizvodljivo, preporučljivo je da u kupovinu povedete dete kako bi ste mu pogodili pravu veličinu.

Ovakva vrsta kupovine takođe može da bude naporna, naročito ako potraje duži vremenski period. Zato je idealno da prvobitno ustanovite u kojoj radnji planirate kupovinu kako bi čitav proces kupovine trajao kraće, a vi mogli da napravite idealan izbor koji će detetu najviše odgovarati.

#4 Ne trošite puno para na stvari koje se brzo prerastu

Ako planirate da kupite kvalitetne stvari koje će trajati duži vremenski period, vodite računa o tome da je ponekad pametnije kupiti veću veličinu, s obzirom da deca brzo rastu i još brže prerastu garderobu.

Budite oprezni kada je dečija obuća u pitanju, s obzirom da vrlo lako možete odabrati onu obuću koja može da bude tesna i neudobna detetu. Uvek gledajte da nabavite za nijansu veće i udobnije stvari u kojima će vaše dete da se oseća prijatno, ali pazite da ne preterate u tome kako ne biste stvorili kontraefekat.

#5 Elastin je najbolja opcija za dečiju odeću

Deci gotovo da nije važno kako će izgledti u određenoj garderobi. Njima je najvažnije da je ona udobna i da ih ne steže, ne iritira, i jednom rečju ne opterećuje. Iz tog razloga, preporučljivo je da birate odeću koja sadrži elastin.

On omogućava jednostavno oblačenje i svlačenje, fenomenalnu udobnost koja će omogućiti deci da budu fleksibilna i da se nesmetano igraju

Ne morate sve kupovati, nešto možete i pozajmiti

Kako se mnoge stvari brzo prerastu, nekad je zaista pametnije pozajmiti određenu garderobu od porodice ili prijatelja kojima one više ne trebaju. Ukoliko niste od onih velikih zaljubljenika u bebeće i dečije stvari, onda je ovaj vid nabavke idealan za vas.

Nema potrebe da bespotrebno trošite novac na stvari koje vaše dete vrlo brzo više neće moći da nosi. Obezbedite svom detetu udobnu, prijatnu i kvalitetnu odeću potpuno besplatno! 

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA