Njeno veličanstvo bundeva -recepti

Sa obiljem dragocenih lekovitih sastojaka, bundeva je nezaobilazna namirnica na trpezi. Izabrali smo za vas nekoliko recepata

Mafini od bundeve, narandže i crne čokolade 

Sastojci: 

100 gr maslaca, 1,2kg bundeve, 25 gr želatina, stevija, sok od 1 narandže, malo rendane kore narandže, oguljena nektarina ili banana, malo đumbira,  70g crne čokolade i malo muškatnog oraha, malo badema

Priprema: Ubaciti u šerpu sa širim dnom oko 100g maslaca i oko 1.200g bundeve, seckane na kockice (manje kockice se brže spreme) i malo vode. Dinstajte poklopljeno na umerenoj temperaturi dok bundeva ne omekša.

Kada je bundeva meka, sipati malo vode u kojoj je već rastvoren želatin (bar 25 g) i zasladiti stevijom. Pri mešanju malo gnječiti viljuškom da se želatin i stevija lepo rasporede.

Podeliti masu na 2 jednaka dela. Ubacite u blender prvi deo i sipajte sok 1 ceđene narandže i malo rendane kore naranže.

Zatim dodajte 1 veću oguljenu nektarinu ili pola banane. Od začina dobro ide đumbir u prahu. Izblendujete dok ne dobijete krem.

Stavite silikonski plah na neku čvrstu podlogu. Napunite ovom masom od bundeve i narandže otvore za mafine do pola (po mogućstvu koristite neki pleh sa većim otvorima).

Ubacite sada u blender drugu polovinu mase od bundeve, dodajte oko 70g crne čokolade i malo muškatnog oraha. Sipajte masu od čokolade preko mase od narandže.

Kada se potpuno stegne (najbolje je praviti uveče za sutra), izvadite mafine i ukrasite ih blanširanim bademima, seckanim na listiće.

Napomena: Ako nemate odgovarajući silikonski kalup, ovo možete napraviti u širim i plićim čašama, ali onda prvo sipajte sloj od čokolade.

Izvor: Vitki gurman

                                 

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA