Nemojte biti ovakva mama!

Postoje one mame kojima niko ne želi da bude u blizini. Ona ima ove osobine…

Foto: Hankster

Mama koja sve zna

Ova mama zna sve o svemu u svakom trenutku! Ona ne može da priča o kolikama bez objašnjavanja porekla njihovog naziva, ona zna čitav istorijat benadrila (leka protiv alergija) i sopstvenim trudom i nežnošću izlečila je baš svaku dečju bolest svojih mališana.

Mama koja je najbolja u svemu

Namerno ili ne, ova majka učiniće da vaše male roditeljske pobede deluju bezvezno. Ponosni ste što vaš mališan u trećoj godini jede sam? Njen je to radio u drugoj! Napravili ste ukusan čizkejk? Njen je nagrađen na takmičenju. Njeno dete ima predivne manire, njegova odeća je čista i nakon dva sata provedena u pesku, ona ima najlepšu baštu, doteranu frizuru i savršen manikir. I ne libi se da vam to stavi do znanja.

Mama koja je vrlo, vrlo (vrlo, vrlo) iskusna

Ova majka će na svaku vašu priču odgovoriti: “Sve sam ja to prošla”, “Ne znaš ti još ništa”, “Tek ćeš ti da vidiš” ili se cinično nasmejati vašim problemima.

Mama koja soli pamet

Ukoliko pred njom slučajno pomenete da je vaše dete uživalo u čipsu i gaziranom piću, bićete primorani da slušate jednočasovno predavanje o tome kako takav način ishrane izaziva gojaznost, probleme sa srcem i disanjem.

Mama koja ne pravi greške

Svako od nas zna mamu kojoj se greške ne dešavaju. Ona sa svojom decom, tvrdi, nikada nije imala nijedan problem! Ona nikada nije izgubila dete u tržnom centru, nije ga ispustila kada je bilo beba, nije pred njim opsovala, nije mu dala nezdravu hranu, a ono ima odlične ocene, ide na četiri sekcije i neverovatno je poslušno. Takva mama nikada sebi neće priznati da nešto nije u redu.

Mama hipik

Sve više roditelja se zalaže za prirodno roditeljstvo, što je predivno. Priroda nam je pružila mnogo i zato joj moramo vratiti istom merom i, da, lekovi često više odmažu nego što pomažu. Međutim, vi jednostavno ne prihvatate da dete nikada, ni po koju cenu, ne treba da popije nijedan lek, da je upotreba jednokratnih pelena zločin protiv prirode, da je pušenje u radijusu od 300 metara od deteta užasan i namerni način da mu naškodite.

Izvor: Yumama

Podeli:

Komentari

  1. Ljiljana Klikovac says:

    Ja bjezim od mama koje se konstantno takmice cije je dijete bolje,cije je vise,cije je teze ,cije je naprednije,cije bolje prica…Majka sam sina koji je progovorio od tri godine i kao da mi to nije bilo dovoljno tesko vec su mi stajali svi redom na muku kako njihova djeca od 2godine vec pjevaju pjesmice …i tako redom…Moj sin sad prica hvala bogu i sve je u redu s njim pametnica je prava samo malo lijen i razmazen..Molim sve majke slicne meni da ne dozvole da ih opterecuju ove nazovi “savrsene majke “glupostima!!!

  2. Ljiljana Klikovac says:

    Izbjegavam savrsene mame koje se konstanto takmice cije je dijete vise,cije je teze,cije je naprednije…cije bolje prica…Majka sam sina koji je progovorio sa tri godine i kao da mi nije bilo dovoljno tesko vec su mi svi redom stajali na muku kako njihova djeca pjevaju pjesmice sa 2godine ,kako ja ne pricam dovoljno s mojim djetetom itd…Ja sam se distancirala od svakoga i sama sa svojim djetetom setala jer nisam mogla vise da slusam!Moje dijete sad ima 4ipo godine prica sve zna pametnica je prava samo malo lijen i razmazen☺ali sa njim je sve u redu hvala bogu,zato bih savjetovala sve majke slicne meni da ne dozvole da ih opterecuju glupostima ove nazovi”savrsene mame”koje ama bas sve znaju.

Strana 2 od 2<12

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA