Nema sporta bez 2.000 dinara

Razne škole fudbala, košarke, tenisa, predstavljaju velike izdatke za kućne budžete. Najskuplje članarine za decu koja se opredele za tenis, klizanje i plivanje

KNjIGE, sveske i školski materijal ispraznili su novčanike roditeljima beogradskih osnovaca, a ako žele da im se deca bave nekim sportom, u školi fudbala, košarka, karatea, rukometa, tenisa, moraće da izdvoje od 2.000 do 6.500 dinara!

Dečaci i devojčice, pod utiskom velikih uspeha naših sportista svuda u svetu, biraju aktivnosti u kojima žele da se oprobaju, ili pak roditelji to čine umesto njih. Kada do tog momenta dođe, počinje vaganje da li kućni budžet može da istrpi taj izdatak.

– Članarina u našem klubu košta 3.000 dinara – kaže Goran Polić, vlasnik košarkaškog kluba Zmaj. – Generalno smo zadovoljni koliko imamo polaznika, a septembar nam je posebno bio „ubitačan“. Upisali smo veliki broj dečaka, za šta je svakako zaslužan ogroman uspeh naših košarkaša na Svetskom prvenstvu.

Škole fudbala možete naći na svakom ćošku u gradu. I cene variraju od 2.000 do 4.000 dinara. Iznos zavisi od toga da li su treninzi dva ili tri puta nedeljno, da li na parketu u školskoj sali ili veštačkoj travi u nekom luksuznom balonu… I to nije sve, jer se vikendom igraju utakmice po raznim mini-maksi ili fer-plej ligama, za koje opet treba platiti kotizaciju… Pri upisu klubovi imaju praksu da motivišu mališane majicama, trenerkama, loptama…

Ako se izuzmu manje popularni, ali atraktivni sportovi, poput stonog tenisa, mačevanja, bejzbola, borilačkih veština ili badmintona, rukomet spada u jeftinije aktivnosti. Mesečna članarina kreće se između 2.000 i 2.500 dinara. Neki klubovi insistiraju na tome da svaki mališan ima svoju loptu, dok drugi obezbeđuju taj rekvizit.

Najviše novca roditelji bi trebalo da izdvoje za tenis, umetničko klizanje i plivanje, budući da jedan mesec treniranja košta od 4.000 pa naviše!

– U zimskoj sezoni, zbog troškova grejanja balona, osam termina mesečno košta 55 evra. Reketi su obezbeđeni, ali kasnije, ako dete želi da nastavi da se bavi tenisom, potrebno je da ima svoje – priča Mirjana Đorđević iz teniskog kluba „Topako“.
RODITELjI NEMAJU DA PLATE

NERETKO deca odustaju od sporta jer roditelji shvate da ne mogu to da im priušte. Klubovi izlaze u susret, pa besplatno treniranje nije neobična pojava. Gotovo svuda postoji praksa velikog popusta za drugo dete, a treće je u potpunosti oslobođeno plaćanja

SKUPA OPREMA ZA KLIZANjE

MESEC dana treniranja umetničkog klizanja košta 4.500 dinara. Treninzi su tri puta nedeljno, pre podne i po podne. Moguće je uplatiti sezonsko iznajmljivanje klizaljki u hali „Pionir“, gde se treninzi održavaju, i za to je potrebno izdvojiti oko 50 evra.

sport

DRES 20 EVRA

– TRENINGE održavamo svakog puta u različitoj boji, pa tako naši polaznici u startu dobijaju komplet od tri majice i šorts – objašnjava Nenad Petrović, trener u fudbalskom klubu „Žarkovo“. – Kada dođe vreme za takmičenje, obezbeđujemo dresove. Za to bi roditelji trebalo da izdvoje do 20 evra.

Izvor: Novosti

 

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA