Napravite porodično stablo i učite decu o svojoj porodici

Koliko vaša deca znaju o svojoj porodici? Koliko znaju o bakama, dekama, tetkama, stričevima…o roditeljima svoje bake? Napravite porodično stablo i na zabavan način pričajte im priče o istoriji svoje porodice. Otkrijte im zanimljive porodične priče.

Na  zabavan način deca će saznati o svojoj porodici, naučiti rodbinske veze i steći prva saznanja o svojim korenima. Na internetu postoji sajt gde možete napraviti svoje porodično stablo, umrežiti članove i zajedničkim snagama razgranati svoje porodično stablo. Evo nekoliko predloga kako a napravite porodično stablo sa svojim klincima na zabavan i kreativan način:

porodično stablo 1

Kreativno stablo

Pomoć kolaž papira napravite drvo. Isecite male stikere na kojima ćete nacrtati članove porodice. Postavite na drvo i ispod svakog ispišite ime.


porodično stablo 2

3D porodično stablo

Na rolni od ubrusa rasecite male otvore. Za grane iskoristite štapiće od sladoleda ili slične napravite od kartona. Na kraju štapića od kolaž papira napravit listiće na kojima ćete ispisati imena članova porodice. Postavite štapiće u otvore na rolni.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA