Last minute za zatezanje tela

Koliko puta smo sebi rekle da krećemo od ponedeljka na dijetu ili sa vežbama? A onda je prošlo mnogo takvih dana i sada je došao trenutak da svoje izvajano telo sa ponosom prošetamo peščanim plažama.

nuxe

Potrudićemo se već danas krenemo za nekim zdravijim životnim navikama jer je naša koža najveći organ koji i te kako vapi za brigom i adekvatnom negom.

Otkrivamo na koje načine možemo pomoći svom telu da zablista, a potom vam dajemo i savet za brzi lifting efekat.

#1 Izbegavajte jako sunce

Snažni sunčevi zraci oštećuju kožu i utiču na njeno starenje. Pored izbegavanja izlaganja suncu u periodu od 11 h do 17 h svakako treba koristiti i zaštitu sa visokim UV faktorom.  Jaki sunčevi zraci dovode do gubitka elastičnosti kože i njenog starenja usled čega dolazi do gubitka čvrstoće kože.

#2 Mršavite zdravo

Nagli gubitak kilograma posebno u kratkom vremenskom periodu dovodi do opuštanja kože tela. Nezdrave dijete mogu dovesti do sreće kada na vagi ugledate manju kilažu, ali osmeh vrlo brzo prolazi kada u ogledalu spazite svoje opušteno telo.  Gubitak od 4 – 5 kg je normalan za period od mesec dana. Sve preko je opasnost po organizam i zdravlje.

#3 Bye – bye cigaretama

Dokazano je da duvanski dim dovodi do starenja kože i samim tim do njene opuštenosti. Istraživanja su pokazala da osobe koje su aktivni pušači ili borave u prostorijama sa duvanskim dimom imaju opušteniju kožu lica i tela.

#4 Voda – piće zdravlja

Dovoljna količina vode pomoći će u hidrataciji kože. Činiće je elastičnijom i samim tim umanjiti stvaranje viška kože. Istraživanja kažu da je potrebno unositi 0.3 dl po 1 kg telene težine. Stoga, odredite svoju meru i neka vam u staklenoj bočici uvek bude pri ruci. Izbegavajte da koristite plastične, nezdrave ambalaže. Staklo je svakako zdraviji izbor.

#5 U zdravom telu zdrav duh

Isplanirajte svoje vreme tako da 2 – 3 puta sedmično imate svoj trening ritual. Ono čime ćete se baviti ostavljamo vama na izbor. Svakako bilo koja aktivnost pomoći će u suzbijanju celulita i učvrčćivanju tela. Vijača, bazen, brzi hod ili pak teretana su samo vaš izbor koji će doprineti očuvanju zdravlja.

#6 Konzumirajte proteine

Proteini pomažu pri stvaranju mišića a ujedno tope masne naslage. Kombinacija proteina i ugljenih hidrata za vreme doručka idealna je da vam pruži izvor energije potreban za dnevne aktivnosti. A onda… Zaboravite na ugljene hidrate tokom dana. Proteinski ručak i večera su najbolji izbor jer sadrže kolagen koji pomaže pri učvršćivanju kože.

#7 Spas u zadnji čas – krema za učvršćivanje

Intenzivna učvršćujuća krema za telo

Opuštena koža tela – bilo kao posledica mršavljenja, trudnoće ili starenja kože, takođe zahteva posebnu negu. 52cc0f25-d4c4-4537-a746-d1da222fac36

Odaberite prirodno učvršćivanje za kožu tela – u obliku snažne i hranljive NUXE Body Učvršćujuće kreme za telo.

Ekstrakt brazilske mimoze i polisaharidi zobi pružaju trenutan lifting efekt, dok ekstrakti raži i afričke kigelije deluju dubinski, jačajući strukturu kože. Jasmin i vitamin E štite kožu od pojave vidljivih znakova starenja.

NUXE prirodnu kozmetiku potražite u apotekama.

www.nuxe.rs

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA