Bebin ručak: Kašica od tikvice, jabuke i karfiola

Vaša beba će obožavati da jede karfiol u ovoj neobičnoj kombinaciji.

Foto: Flickr

Potrebno vam je:

Nekoliko cvetova karfiola otkinutih od stabljike

1 očišćena i iseckana jabuka

1 manja očišćena i iseckana tikvica

Priprema:

1. Dobro operite karfiol pod mlazom hladne vode.

2.  Iseckanu jabuku, tikvicu i karfiol stavite u vodu i obarite.

3. Kada povrće i jabuka smekšaju, ispasirajte ili izgnječite viljuškom (u zavosnosti od uzrasta deteta).

Ukoliko želite da dobijete glatku teksturu po potrebi dodajte vode, mada verovatno za tim neće biti potrebe jer sastojci već u sebi sadrže dovoljno tečnosti.

Yumama

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA