Knjige za najmlađe na Beogradskom sajmu knjiga

Na predstojećem Sajmu knjiga (od 20. do 27. oktobra) Kreativni centar predstaviće blizu 100 novih izdanja za različite uzraste. Izdvajamo neka od izdanja za najmlađe pomoću kojih kod mališana možete razviti ljubav prema čitanju od najranijeg uzrasta.

Zvučne knjige o Peci
Zvučne knjige o kuci Peci spadaju među omiljena izdanja za decu jer se uz ove knjige, koje odlikuje odličan kvalitet zvuka, deca odlično zabavljaju! Pritiskom prsta na označene kružiće u knjigama, mali čitaoci upoznaju se s bogatstvom zvukova različitih instrumenata.

U prva dva izdanja iz ove edicije, Peca i šumski orkestar i Peca i cirkuski orkestar, simpatični junak Peca čitaocima je predstavio brojne instrumente koji čine klasični i plehani orkestar. U knjizi Peca voli operu, Peca i njegova drugarica Mimi otkrivaju pozorišni svet iza operske scene i 11 čuvenih operskih arija, dok u knjizi Peca voli Mocarta, glavni junak Svetski dan muzike provodi uz najčuvenije Mocartove kompozicije.

Posle velikog uspeha ovih muzičkih knjiga na predstojeći Sajam knjiga stižu još dve odlične knjige iz serijala o Peci: Peca svira rok, u kojoj Peca putuje u London, prestonicu rok muzike i Peca svira džez, u kojoj se Peca sa svojim saksofonom zaputio u Nju Orleans.

Bašta i Džungla
Uz nove slikovnice rasklapalice upoznajte zanimljive svetove džungle i bašte!

Kada otvorite stranice knjiga Džungla i Bašta, pred vama se rasklapaju čudesni svetovi! Majmun se ljulja, zmija gmiže, papagaj leti; cvetaju cvetovi, raste povrće, otvaraju se lokvanji!
Na svakoj od stranica ovih knjiga rasklopiće se po jedna zanimljiva scena uz koju će se deca iznenaditi, zabaviti i naučiti nove pojmove.

Bajke
Nova edicija Bajke odlična je za prvi susret najmlađih s poznatim bajkama! U ovim kartonskim slikovnicama tekst je prilagođen čitaocima početnicima, s jednostavnim i jasnim rečenicama i živopisnim ilustracijama talentovanih domaćih ilustratora.

Do sada je u ovoj ediciji objavljeno šest izdanja: Uspavana lepotica, Pepljuga, Princeza na zrnu graška, Mačak u čizmama, Snežana i sedam patuljaka i Ružno pače.

Krug oko sveta

Ova neobična knjiga razvija moć zapažanja i koncentraciju kod najmlađih čitalaca. Na slikama s mnoštvom zanimljivih detalja dete najpre istražuje predele iz raznih krajeva sveta. Zatim pomoću dva točkića koja se okreću odabira kombinaciju boja i slika koje će tražiti na velikim slikama. Na taj način uočava različite nijanse boja i veličinu i oblike predmeta koje traži.

Knjiga Krug oko sveta namenjena je deci u uzrastu od druge godine, a može biti dobra zabava i za čitavu porodicu.

Pozivamo vas da posetite štandove Kreativnog centra na Sajmu knjiga u Beogradu od 20. do 27. oktobra 2019.

  • Glavni štand, Hala 1 (nova izdanja, udžbenici, radni listovi za predškolce, promocije i gostovanja pisaca i ilustratora);
  • Udžbenički štand, Hala 2(materijali za školu i vrtić, promocije za nastavnike i vaspitače);
  • Štand za velike popuste, Hala 4(odabrana izdanja s popustima do 80%).

Ove godine očekuje vas i Happy hour – 30% popusta na sva izdanja svakoga dana od 19 do 20 h na Glavnom i Školskom štandu. Ovaj popust ne važi za predškolske radne listove, udžbenike, radne sveske i dodatne materijale za osnovnu školu. Listu tih izdanja možete pogledati na sajtu www.kreativnicentar.rs.

Prelistajte novi katalog Kreativnog centra

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA