Kako izabrati siguran dezodorans?

Iako su se vemenom kulture menjale mnoge stvari nas i dalje povezuju. Jedna od njih potiče još iz vremena starih Egipćana koji su se trudili da uprkos vremenu u kojem žive održavaju higijenu tela. Jedna od karakteristika je bila kako zamaskirati neprijatne mirise.

Vođeni time koračali su najsigurnijim putem, kroz prirodu. Koristeći ono što im okolina nudi upotrebljavali su razne biljke, između ostalog i vosak.

Prvi dezodorans …

Savremen život je nosio i nova dostignuća u pogledu kozmetike, pa se tako već davne 1888. godine javlja prvi dezodorans marke Mum, nastao u Filadelfiji.

Možda se pitate kako je on tada izgledao?

Ni približno današnjem modernom dezodoransu. Njegova tekstura je bila poprilično čvrsta i shodno tome pakovan je u teglice, a nanosio se prstima. Par decenija kasnije, 1931. godine firma prelazi u vlasništvo drugog vlasnika gde ovaj proizvod poprima novi oblik.

Par godina kasnije pojavljuje se prvi dezodorans nalik današnjem, Everdy koji je bio poziv drugim kompanijama da kopiraju taj tada savremeni proizvod u polju kozmetike i otpočnu  proizvodnju novih.

Danas je dezodorans sastavni deo higijene svakoga od nas. Bilo da se nalazi u spreju, kremi ili roll on obliku.

Često možemo čuti pojam dezodorans i antiperspirant. Iako će neki reći da je to isto, stručnjaci ih bitno razdvajaju. Dezodoransom se smatra kozmetički proizvod koji pomaže ulepšavanju tela, odnosno neutralizaciji mirisa, dok se antiperspirant predstavlja lek jer utiče na smanjenje znojenja što nikako nije dobro za ljudski organizam.

NUXE savet:

  • Nikada ne zamenjujte higijenu dezodoransima. Oni služe isključivo da bi smanjili neprijatne mirise, ali ne i da zamene redovnu higijenu poput tuširanja.

  • Prirodne dezodoranse stavljajte odmah nakon tuširanja, pa čak i posle depilacije pazušne regije dok je koža još uvek pod uticajem tople vode

  • 2 – 3 nanošenja dnevno su sasvim dovoljna

  • Prilikom vežbanja možete naneti prirodan dezodorans čak i na regiju iza kolena

Međutim, složićemo se da je ono što mnoge od nas povezuje pri kupovini jeste sastav proizvoda koji kupujemo. Nažalost, i dan danas pored zaključka da aluminijum hlorhidrat nanosi mnoge štete organizmu on se nalazi u sastavu većine preparata za neutralizaciju neprijatnih mirisa.

Kako je koža organ koji pamti i apsorbuje unete supstance, samo njeni pojedini delovi su u mogućnosti da iste izluče. Pored pregiba iza kolena, predela iza ušiju i pazuha ne postoji nijedan deo tela koji bi mogao da izluči neželjene supstance. Sada shvatamo zašto nije dobro blokirati znojenje jer upravo preko znoja se neželjene supstance i izlučuju.

Međutim upotrebom antiperspiranata koji zapravo blokiraju znojenje sva štetna jedinjenja se zadržavaju u organizmu. Zato se savetuje u velikoj meri izbegavati proizvode na bazi aluminijevih soli, a posebno nakon depilacije regije pazuha kada je koža nadražena i osetljiva što čini lakše prodiranje neželjenih soli u organizam čoveka.

Izabrati siguran dezodorans znači tragati kroz prirodu. Zahvaljujući istraživanjima i inovativnosti Laboratorije Nuxe, Body porodica je ima člana koji će obradovati i najosetljiviju kožu.

100% efikasan i 100% nežan

NUXE BODY Dezodorans s dugotrajnim delovanjem svojom čarobnom kombinacijom dva 100% prirodna mineralna pudera koji pružaju zaštitu od neprijatnih mirisa i pomažu u smanjenju znojenja. Njegova vrlo nežna formula prilagođena je svim tipovima kože, čak i vrlo osetljivoj, a prepoznatljivo zanosan miris NUXE BODY linije čini ga jednostavno neodoljivim.

Dva čarobna mineralna pudera pomažu kontroli znojenja i neutraliziraju mirise. Prirodno srebro u prahu NUXE je radi bolje delotvornosti odlučio da iskoristi u njegovom izvornom obliku.

Fini prah sastoji se od čestica prilagođenih koži koje postupno puštaju soli srebra, a njegova antibakterijska svojstva pomažu u sprečavanju širenja bakterija koje znojenjem uzrokuju neprijatne mirise.

Cena: 980,00 rsd

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA