Humana kuhinjica : Za zdrav i pravilan razvoj odojčadi i dece

U prijatnom ambijentu hotela “Saint Ten” u Beogradu, kompanija “IPS Pharma” predstavila je Humana žitarice, ovog prepoznatljivog nemačkog brenda sa tradicijom, čiji su proizvodi već decenijama sinonim za  zdrav i pravilan razvoj odojčadi i dece.

U prijatnom ambijentu hotela “Saint Ten” u Beogradu, kompanija “IPS Pharma” predstavila je Humana žitarice, ovog prepoznatljivog nemačkog brenda sa tradicijom, čiji su proizvodi već decenijama sinonim za  zdrav i pravilan razvoj odojčadi i dece.

U pripremi zdravih obroka na bazi žitarica ovoga puta pomagale su dve šarmantne poznate mame, Nina Kolundžija, sportska novinarka kanala O2 i Ana Babić, voditeljka emisije “Šarenica” na RTS-u.

“Humana već duže od šest decenija brine o pravilnoj ishrani beba i male dece, a složićete se da je pravilna ishrana osnovni preduslov zdravog rasta i razvoja odojčeta i malog deteta. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i bliskoj saradnji sa pedijatrima i stručnjacima iz oblasti ishrane, Humana je obezbedila široku paletu proizvoda namenjenih mamama i bebama, od čaja za trudnice i dojilje, preko standardnih mlečnih formula za ishranu zdrave odojčadi, kao i specijalnih mlečnih formula za rešavanje određenih problema u ishrani beba. Ali pored svega toga, Humana je razvila i široku paletu proizvoda za mešovitu ili nemlečnu ishranu u kojoj žitarice zauzimaju posebno važno mesto.“ – rekla je Jelena Cvetković, marketing direktor IPS Pharma

U želji da izađe u susret različitim zahtevima majki, Humana je obezbedila dve linije kašica na bazi žitarica visoke nutritivne vrednosti.

„Prvu liniju čine 100% COMFORT kašice, koje po sastavu spadaju u mlečne što znači da u svom sastavu sadrže mlečnu formulu u skladu sa uzrastom odojčeta, a jednostavno se pripremaju dodatkom vode. Drugu liniju čine 100% ORGANIC kašice bazirane na žitaricama iz organske proizvodnje. Ove kašice ne sadrže mleko i mogu se pripremiti na više načina – sa majčinim mlekom, ako je beba na prirodnoj ishrani, sa mlečnom formulom u slučaju da beba koristi neku od formula ili samo sa vodom. Glavna odlika svih Humana kašica je da ne sadrže dodate šećere, niti veštačke arome, a svojim nutritivnim sastavom prate svaku fazu razvoja deteta, što je najvažnije za zdravlje beba i dece“ – istakla je Ana Todorović. nutricionistkinja Doma zdravlja “Savski Venac”.

Ana i Nina, koja je bila sa osmomesečnim sinom Lukom na ovom zanimljivom susretu, su aktivno učestvovale u pripremi kaša od žitarica, deleći sa ostalim prisutnim mamama svoja iskustva i govoreći za medije kako su one svojoj deci uvodile žitarice, stvarajući im dobre buduće navike u ishrani.

Radnu atmosferu, izjave pred kamerama i izlaganje stručnjaka često su prekidali veseli žamor, smeh i cika beba, koje su sa mamama bile u publici.

 

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA