Fitnes za mame i bebe

Mali broj žena ima sreće da se nakon mesec dana na prvi pogled ne vidi da su se skoro porodile, uglavnom je to očigledno. Većina potajno strepi da više nikada neće izgledati kao pre trudnoće. Pored adekvatne ishrane umereno vežbanje može da pomogne u gubljenju viška kilograma i vraćanju starog izgleda.

fitnes-za-mame-i-bebe

Foto: Centar za koretivnu gimnastiku

Najveće promene su pretrpeli trbušni (istegnu se i do 15cm u trudnoći) i mišići karličnog dna (istanje se tokom porođaja). Druga promena koja je normalna kada je u fiziološkim granicama je razmicanje trbušnog mišića duž središnje linije tela. Prekomerno razmicanje za posledicu ima Diastasis recti. Ako je razmicanje veće od 2cm nakon porođaja ne smeju da se rade klasični trbušnjaci već posebne vežbe da bi došlo do spajanja mišića.

Vežbe koje se rade nakon porođaja pre svega pomažu da se žene brže oporave, da povrate kondiciju i snagu ali i preoblikuju telo čak iako nisu vežbale pre ili tokom trudnoće.

Najveća prepreka za redovno vežbanje je nemogućnost odlaska u fitnes centar zbog obaveza oko bebe. Zato smo odlučili da ponudimo program koji uključuje i bebu tako da mame mogu nesmetano da vežbaju.

Mame I bebe vežbaju zajedno, a u  zavisnosti od uzrasta bebe, ona je više ili manje aktivna ali je mama sve vreme uz nju i stimuliše je ukoliko beba trenutno ne spava.

Bebama su takođe potrebne vežbe, one se izvode od prvog dana njenog života pa na dalje prateći njen motorni razvoj. U programu mogu da učestvuju mame sa decom do navršene 2 god.

Terapeuti Centra za korektivnu gimnastiku sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa trudnicama, bebama i mamama nakon porođaja, nude program koji objedinjuje potrebe majke i bebe uz individualna prilagođavanja.

Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA