Domaći smrznuti jogurt od jagoda

Stigle su nam i prve voćne blagodeti proleća – jagode. Volim ih ne previše slatke, srednje veličine i jarko crvene. U porodici ih najčešće jedemo sveže, bez šećera. Ponekada, kada dobijemo želju da se osvežimo od vrućina, napravim domaći jogurt od smrznutih jagoda.

S obzirom na to da je prošli vikend bio baš takav, otvorila sam sezonu domaćih smrznutih poslastica.

Za četiri osobe, potrebno je:

  • 4 šolje smrznutih jagoda
  • 1 kašika meda (može agave, javorov sirup)
  • ½ šolje jogurta ili koliko vama odgovara (koristim grčki dukatos)
  • limunov sok, po ukusu.
 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
 

Jagode očistim, operem i osušim i stavim u zamrzivač. Kada ih izvadim, ostavim ih petnaest minuta da se malo odlede. Nakon toga, jagode, zaslađivač, jogurt i limunov sok dodam u secka. Mutim sve dok ne postignem kremastu strukturu.

 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 Deo poslastice prebacim u plastičan sud i ostavim u zamrzivač za naredne dane. Preostali deo serviram i smažemo odmah.

 
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Da li biste ovu poslasticu spremali mališanima? Predlažem da probate, jer je zdravija od kupovnih proizvoda i uz to sami kontrolišete količinu zaslađivača koji unose.

 
 
 Lilihipster
 
 
Podeli:

Komentari

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA