Devojčice 0-36 meseci: obim glave

Obim glave – devojčice

Tabele su samo okvirni pokazatelji  rasta i razvoja i ne treba ih shvatati kao upozorenje na problem. Ako ipak sumnjate da se vaše dete ne razvija u skladu sa svojim uzrastom, obavezno se posavetujte sa svojim pedijatrom.

Devojčice 0-36 meseci: obim glave

Podeli:

Komentari

 1. Postovani, moja beba rodjena je 7.12.2016. TT 3,160g TD 49cm OG 33cm
  na prvoj kontroli TT 3,700g TD 55cm a OG35,5.na prirodnoj je ishrani.dali su mere odgovarajuce za njen uzrast .hvala unapred

  Odgovori na komentar
 2. EnisaHrnjić 01.02.2017 u 13:07

  Poštovanje, na današnjem pregledu nam je doktorica rekla da se našoj djevojčici zatvorila fontanela i da trebamo dolazit na mjesečne kontrolr mjerenja obima glave. Sa 2 mjeseca obim joj je bio 39cm i sad sa 7 mjeseci joj je obim 43cm i doktorica kaže da to nju brine jer joj je glava na obimu dobila malo. Moja beba samostalno sjedi već više od mjesec dana , prelazi u fazu puzanja ali još nije savladala kako treba ,zove “mam” ,sretna je i vesela i oblik glave joj je normalan. Obožava da hoda dok je čuvamo za ručice gdje ne petlja nogicama nego pravi savršene korake.Ni suprug niti ja nemamo velike glave, moj obim je 56cm. Malo me pedijatrixa nasikirala jer je rekla da ako za mjesec ne dobije na obimu mora ići kod neurohirurga.

  Odgovori na komentar
 3. Dobar dan.Imam devojcicu od 22 meseca,na rodjenju je imala obim glave 34cm,sada sa 22 meseca ima 43 cm,zanima me da li je to opasno i da li je to premalo?sa druge strane krecemo sa logopedom jer ne prica i sa somatopedom zbog motorike. konkretno me zanima vase misljenje jer niko precizno mi ne govori. hvala unapred. pozdrav

  Odgovori na komentar
  • Ako se beba NORMALNO neurološki razvija (a to procenjuje Vaš pedijatar), i OBLIK glave je ok – ovo nije za brigu.

   Procena razvoja govora je zadatak logopeda.

   Odgovori na komentar
 4. postovanje,beba rodjena u 35 nedjelji sa 3.300 obim glave 35.5,idemo na redovne kontrole uz mozga,do sad je bilo sve uredno,sad ima 5 mjeseci i 7kg,a obim glave joj je 46,da li je to puno?sa 6 mjeseci trebamo ponovo na uz mozga ali do tad sam nestrpljiva i prepala sam se da nedaj boze nesto nije uredu..

  Odgovori na komentar
Strana 5 od 11<<<34567>>>

Ostavite komentar (Vaša mail adresa neće biti objavljena)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Molimo Vas za pitanja pedijatru umesto Komentara koristite našu kontakt formu PITAJTE PEDIJATRA